Home De bruine forel Ierland als bestemming voor het vissen op forel

Ierland als bestemming voor het vissen op forel

Ierland heeft de bezoekende sportvisser forelvissen van een hoge kwaliteit te bieden plus een ondersteunende toeristische infrastructuur die je behulpzaam zal zijn bij het genieten van de mooiste sportviservaring van je leven. Ierland is uitstekend bereikbaar door de grote beschikbaarheid aan voordelige vluchten en ferrydiensten, wat de bezoekende sportvisser de mogelijkheid geeft om zijn of haar bezoek optimaal af te stemmen en veel tijd op en langs het water door te brengen.

In Ierland vind je meren voor elk type sportvisser, van de kleine, meer intieme loughs zoals Lough O’Flynn en de meren in de Midlands zoals Owel, Ennell en Sheelin, tot aan de enorme loughs in het westen zoalsConn, Corrib en Mask. Veel rivieren in Ierland bevatten ook grote en gezonde populaties aan forel, rivieren zoals de Boyne, Suir en Liffeyworden speciaal beheerd met het oog op het vissen op forel.

De forelvisser kan in Ierland gebruik maken van een breed scala aan vismethoden, waaronder het vissen met natuurlijk aas, het kunstaasvissen en het vliegvissen.

Op de meeste forelwateren zijn visgidsen en boten beschikbaar die je beleving als sportvisser optimaal kunnen maken. De meeste aanbieders van accommodatie zullen je ook met deze service behulpzaam kunnen zijn op de dichtstbijzijnde wateren in hun omgeving. Een lijst met visgidsen / ghillies is beschikbaar hier. Een lijst met goede hengelsportzaken is te vinden hier.

De kosten van het forelvissen zijn voor veel bezoekende sportvissers een aangename verrassing. Een staatsvergunning is niet noodzakelijk en een dagvergunning kost voor de beste wateren doorgaans niet meer dan tien of twintig euro per dag.