Home De bruine forel De beste wateren voor de bruine forel in Oostelijke regio

De beste wateren voor de bruine forel in Oostelijke regio

Overzicht van de beste wateren voor de bruine forel in Oostelijke regio

River Fane

(Co. Louth)

Dundalk, Inniskeen

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, visgidsen.

Dit is een smalle tot gemiddeld brede rivier die een mooie visserij op forel te bieden heeft. Je treft er hatches aan van large dark olives, iron blue duns, plus diverse soorten schietmotten, waaronder de grey flag en de black gnat. Diverse hengelsportfederaties beheren het water, een vergunning is noodzakelijk en deze kan aangeschaft worden in de hengelsportzaken in Dundalk. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september. Beste maanden zijn april tot en met juni en september. Afhankelijk van de voorschriften op het betreffende watergedeelte zijn alle wettelijke vismethoden toegestaan. Kijk voor meer informatie op River Fanewebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

River Boyne

(Co. Meath)

en zijrivieren bij Slane,Navan,Trim & Kells

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaken, visgidsen.

De Boyne en haar zijrivieren behoren tot de beste rivieren voor het vissen op bruine forel in Ierland. Er zijn een groot aantal clubwateren op deze rivier, waarvoor vergunningen in de plaatselijke hengelsportzaken aangeschaft kunnen worden. Goede visserij tijdens hatches van eendagsvliegen en schietmotten het gehele seizoen door. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september. Sommige verenigingen hebben hun eigen regels voor wat betreft de opening en sluiting van het seizoen. De beste visserij vind je vanaf april tot eind juni en in de maand september. Op veel stukken mag alleen met de vlieg gevist worden en in sommige gevallen ook alleen volgens het principe van ‘catch & release’ voor wat betreft de forel. Ga voor meer informatie River Boynewebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Lene

(Co. Westmeath)

(430 hectare)

Collinstown, Fore, Castlepollard

B&B en self catering. Hengelsportzaak, visgidsen.

Dit meer heeft een mooi formaat en wordt beheerd door een plaatselijke vereniging, dag- en seizoensvergunningen en boothuur is te betrekken via Tommy Fagan op het nummer +353 44 966 1359. Het meer heeft een goed bestand aan wilde bruine forel, daarnaast vind je hier ook uitgezette bruine en regenboogforellen. Grote hatches van de duckfly, meivlieg en diverse soorten schietmotten waaronder de green peter en de murrough. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september en de beste perioden vallen tussen april en september. Kijk voor meer informatie maar eens op: Lough Lenewebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

River Liffey

Celbridge, Clane, Newbridge, Kilcullen, Ballymore Eustace

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, visgidsen.

Je kunt een goede visserij aantreffen op de vele clubgedeelten langs deze brede rivier in de county Kildare. Op de Liffey vind je hatches van olives, waaronder blue winged olives, schietmotten, muggen en soms ook meivliegen. Vergunningen voor de meeste clubgedeelten zijn te verkrijgen in de hengelsportzaken. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september en de beste perioden liggen tussen april en half juli. Alle legitieme vismethoden zijn toegestaan, maar let ook op de plaatselijke voorschriften. Meer informatie is te vinden op:River Liffeywebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)