Home De bruine forel De beste wateren voor de bruine forel in Shannon regio

De beste wateren voor de bruine forel in Shannon regio

Overzicht van de beste wateren voor de bruine forel in Shannon regio

River Fergus

Ennis, Corofin (Co. Clare)

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, visgidsen.

Door de limestone bodem produceert deze smalle tot gemiddeld brede rivier mooie bruine forellen met een gemiddeld gewicht van rond de 1 pond. Jaarlijks worden er ook vele forellen met gewichten van twee pond of meer gevangen. Het vissen op de rivier is gratis en je treft er hatches van diverse soorten eendagsvliegen, meivliegen en schietmotten; de droge vlieg kan hier zeer productief zijn. Alle legale vismethoden zijn hier toegestaan. Het seizoen loopt hier van 15 februari tot 30 september. De beste maanden lopen van april tot september. Ga voor meer informatie naar:

River Ferguswebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Camcor River

Birr (Co. Ofally)

B&B en self catering. Hengelsportzaak, visgidsen.

Deze rivier krijgt een grote ‘run’ aan ‘Croneen’ forellen vanuit Lough Derg, met name tussen midden juli en september, dit is wel afhankelijk van het waterpeil. Buiten deze periode is de visserij eveneens interessant, ook al zijn de forellen dan wat kleiner van formaat. Op de rivier kun je goede hatches van eendagsvliegen, muggen en schietmotten aantreffen. Op de rivier mag alleen met de vlieg gevist worden. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september. De beste periode ligt meestal tussen juni en september. Er is een vergunning noodzakelijk van de IFI en deze is online te bestellen via:

https://shop.fishinginireland.infowebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Meer informatie over de Camcor River is te vinden op:

Camcor Riverwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Derg

(13.000 hectare)

Killaloe, Scarriff, Garrykennedy en Dromineer (Co’s Clare &Tipperary)

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, boothuur, visgidsen.

Lough Derg is een zeer groot meer met een lengte van dertig kilometer; het wordt beschouwd als een gemengde visserij. Dit grootste van de meren in het Shannon systeem levert een zeer goede visserij op forel op, met excellente hatches aan meivliegen en schietmotten, maar ook de duckfly is vroeg in het seizoen in grote getale aanwezig. De onderste helft van het meer, richting Killaloe, is doorgaans het beste gedeelte voor de visserij op bruine forel. Het vissen is hier gratis en alle legale vismethoden zijn toegestaan. Er geldt tegenwoordig een minimummaat van 35,56 cm (veertien inch) en alle forellen onder deze maat dienen teruggezet te worden. Er is een goed netwerk aan visgidsen en bootverhuur aanwezig op het meer. Langs de oevers vind je diverse havens met trailerhellingen. Het seizoen loopt van 15 maart tot 30 september en de visserij is het gehele jaar goed te noemen. Meer informatie is terug te vinden op:

Lough Dergwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Ree

(10.500 hectare)

Athlone, Ballykeeran, Knockcroghery (Co’s Roscommon &Westmeath)

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, boothuur, visgidsen.

Uitstekende visserij op forel, vooral wanneer er meivliegen of schietmotten op de oppervlakte van dit grote meer te vinden zijn. Dit is eveneens een gemengd viswater, met veel verkeer van motorjachten op het meer en een groot aantal jachthavens en trailerhellingen. Het vissen op forel geschiedt in hoofdzaak in de nabijheid van de vele eilanden op ruime afstand van de belangrijkste vaarroutes. Het vissen is gratis en alle legale vismethoden zijn toegestaan. De miniummaat voor forel staat op veertien inches (35,5 centimeter) en per dag mag je vier forellen boven die maat meenemen. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september, de beste periode loopt van april tot in september. Uitgebreide informatie over dit water is te vinden op:

Lough Reewebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Ennell

(1.434 hectares)

Mullingar (Co. Westmeath)

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, boothuur, visgidsen.

Prima forelvissen met goede hatches van muggen, eendagsvliegen en schietmotten (sedges), maar het kan soms moeilijk blijken om forellen tot stijgen te brengen. Het seizoen omvat de periode van 1 maart tot 12 oktober. De beste periode loopt van april tot die laatste dag in oktober, met een zeer goede visserij in de laatste twee weken van het seizoen. Een vergunning van de IFI is noodzakelijk en deze is online te
bestellen via:

https://shop.fishinginireland.infowebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Meer informatie is beschikbaar via:

Lough Ennellwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Owel

(1.032 hectare)

Mullingar (Co. Westmeath)

Hotels, B&B

Goede visserij op forel met de beste perioden in april, wanneer de green peter (schietmot) in juli op het water te vinden is en tijdens de laatste weken van het seizoen. Een vergunning van de IFI is noodzakelijk en deze is online te bestellen via:

https://shop.fishinginireland.infowebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Het seizoen loopt van 1 maart tot 12 oktober. Alle legale vismethoden zijn toegestaan. Uitvoerige informatie is te vinden op:

Lough Owelwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Sheelin

(1.620 hectare)

Finea, Crover en Mount Nugent (Co. Cavan)

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaak, boothuur, visgidsen.

Klein bestand aan grote forellen met een goede visserij in de zomer wanneer er meivliegen of schietmotten op het wateroppervlak te vinden zijn. Het seizoen omvat de periode van 1 maart tot 12 oktober. De beste periode begint in april en loopt door tot het einde van het seizoen. Alle legale vismethoden zijn toegestaan. Een vergunning van de IFI is noodzakelijk en deze is online te bestellen via:

https://shop.fishinginireland.infowebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Uitgebreide informatie is te vinden op:

Lough Sheelinwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough O’Flynn

(243 hectare)

Ballinlough en Castlerea (Co. Roscommon)

Hotels, B&B en self catering. boothuur, visgidsen.

Goede visserij op forel, vooral wanneer er meivliegen, olives of schietmotten op het water te vinden zijn. Constante visserij gedurende het gehele seizoen, met een piek vanaf april tot in oktober. Dit seizoen loopt van 1 maart tot 12 oktober. Alle legale vismethoden zijn toegestaan. Een vergunning van de IFI is noodzakelijk en deze is online te bestellen via:

https://shop.fishinginireland.infowebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Uitvoerige informatie over dit water is te vinden op:

Lough O’Flynnwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)