Home De bruine forel De beste wateren voor de bruine forel in Westelijke regio

De beste wateren voor de bruine forel in Westelijke regio

Overzicht van de beste wateren voor de bruine forel in Westelijke regio

Lough Corrib

(Co. Galway)

(17.820 hectare)

Galway, Moycullen, Oughterard, Cong & Headford

Hotels, B&B en self catering. Tackle shops, visgidsen, boothuur.

Zeer goede visserij op forel in het bijzonder wanneer er duckflies, meivliegen, olives of schietmotten op het water te vinden zijn. De visserij is gratis en rond dit zeer uitgestrekte water is een groot netwerk aan boothuur en visgidsen te vinden bij de diverse sportviscentra. Het seizoen loopt van 15 februari tot 30 september, Het vissen is goed te noemen het hele seizoen door, juli en augustus zijn wat rustigere maanden, met alleen wat hatches van schietmotten laat in de avond. Alle legale vismethoden zijn toegestaan. Voor meer informatie, ga s.v.p. naar:

Lough Corribwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Mask

(Co. Mayo)

(8.910 hectare)

Ballinrobe, Tourmakeady, Clonbur

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaken, visgidsen, boothuur.

Prima visserij op forel met name in de perioden wanneer er duckflies, meivliegen, olives of schietmotten op het water te vinden zijn. De visserij is gratis op Lough Mask en rond dit water is een groot netwerk aan boothuur en visgidsen te vinden bij de diverse sportviscentra. Sportvissers die het water niet eerder bevist hebben wordt dringend aangeraden een visgids in te huren, dit omdat het water gevaarlijk kan zijn door de vele verborgen rotsen en riffen die verspreid over het water liggen. Bekijk ook eerst de weersvoorspellingen voordat je het water op gaat. Jaarlijks wordt hier tijdens het August Bank Holiday Monday weekend de World Cup Wet Fly vervist gedurende vier dagen. Het seizoen loopt van 15 februari tot 30 september. Het vissen is goed te noemen het hele seizoen door, juli en augustus zijn wat rustigere maanden, met alleen wat hatches van schietmotten laat in de avond. Alle legale vismethoden zijn toegestaan. Voor meer informatie surf s.v.p. naar: Lough Maskwebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

Lough Carra

(Co. Mayo)

(1.620 hectare)

Ballinrobe, Party

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaken, visgidsen, boothuur.

Goede visserij op forel wanneer er meivliegen, olives of, laat in de avond, buzzers en schietmotten hatchen. De visserij is gratis en rond het grote water zijn er op diverse plaatsen visboten te huur en visgidsen beschikbaar. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september. De visserij is doorgaans optimaal vanaf april tot aan het einde van het seizoen, dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden en het hatchen van insecten. Alle legale vismethoden zijn toegestaan. Kijk voor nadere informatie op: Lough Carrawebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)

River Clare

(Co. Galway)

Tuam, Claregalway,en in de buurt van Galway City

Hotels, B&B en self catering. Hengelsportzaken, visgidsen.

Deze rivier van gemiddelde breedte biedt een zeer goede visserij op forel op de diverse gedeelten die toebehoren aan clubs of de IFI. De visserij is het hele seizoen door goed te noemen met goede hatches aan allerlei soorten olives, andere meivliegen en schietmotten. Een vergunning is noodzakelijk om de verschillende riviergedeelten te kunnen bevissen. Het seizoen loopt van 1 maart tot 30 september en de beste periode loopt van april tot in juni en vervolgens in september. Voor informatie over vergunningen en dergelijke, neem contact op met Kevin Crowley van de IFI op +353 91 563118.  River Clarewebsite of Inland Fisheries Ireland (in English)