De hengelsportclub ‘Go&Catch’ uit Litouwen hield de zevende ronde van haar ‘Crazy Fish Cup 2017’ op Lough Sillan afgelopen week.

De regels voor deze wedstrijd waren simpel, ‘vang iets groots of ga naar huis’. Dit betekende dat alleen de grootste snoeken punten op zouden leveren. De wedstrijd was erg belangrijk voor de deelnemers, het was de laatste wedstrijd voor het kampioenschap van 2017 en er was een spannende strijd gaande binnen de top drie; de hoogst geplaatste sportvissers hadden onderling een verschil van slechts enkele punten.

De snoek was over het algemeen klein deze dag, een snoek van ruim zeventig centimeter had de winnaar op kunnen leveren.
De snoek was over het algemeen klein deze dag, een snoek van ruim zeventig centimeter had de winnaar op kunnen leveren.

Op deze dag waren er twintig leden die deelnamen aan de laatste wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd was spannend vanaf de eerste minuut omdat duidelijk was dat er niet veel snoek gevangen zou worden. Elke vis, elke centimeter was uiterst belangrijk. De snoeken waren niet echt actief, het was rustig weer met een zwakke oostenwind en een dalende luchtdruk… geen goede omstandigheden voor het snoekvissen. In de loop van de dag werden er slechts enkele snoeken gevangen. Niets groots, er gingen geruchten dat iemand een snoek van 76 cm gevangen had. Maar toen de resultaten bekend werden gemaakt werd duidelijk dat dit niet de grootste snoek van de dag was. In de afgelopen jaren waren de grootste snoeken slechts 75 en 77 cm. Maar dit jaar was de grootste snoek maar liefst 105 cm lang. Deze snoek werd door Andrius rond 12.00 uur gevangen, het werd echter stil gehouden tot aan de prijsuitreiking, dus niemand wist er van. De nummer twee was 76 cm lang, gevangen door Zydrius. De nummer drie van Gintaras had dezelfde lengte als de nummer twee.

Het was uiteindelijk een snoek van 105 cm lang die de winst opleverde. De vis is ook goed voor de Vangst van de Week.
Het was uiteindelijk een snoek van 105 cm lang die de winst opleverde. De vis is ook goed voor de Vangst van de Week.

Hiermee werd het kunstaaskampioenschap voor 2017 afgesloten. In de komende weken worden de prijzen uitgereikt voor de beste sportvissers van 2017 en volgt er een Kerstfeest!

Ga vissen met Go&Catch…

Het Go & Catch Feeder Team is een club uit Litouwen die vissen volgens de regels van catch en release. Meer informatie over de club is te vinden op de website.

Go & Catch Feeder Team
Website: http://www.goandcatch.com/

Facebook: Go & Catch Lithuanian Fishing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.