Roofvisgids Tomi Kurman, een expert in het vissen op feroxforel, geeft ons zijn overzicht van het feroxseizoen 2023 op Corrib.

Het forelseizoen 2023 in Ierland is nu gesloten.

Tijd voor een kleine samenvatting….
Helaas heb ik dit jaar mijn doel om 100 Ferox van meer dan 65 cm te landen in een seizoen niet gehaald.
Het zou me gemakkelijk lukken, maar bijna heel september zat er niet in. Een paar dagen aan het begin van de maand resulteerden in een paar mooie gelande vissen, daarna nam ik twee weken pauze om te oefenen en deel te nemen aan het grootste toernooi van het jaar. Bovendien was de laatste week van het seizoen een complete afgang, met niet eens één dag die geschikt was om die prachtige vissen te vangen.…

Twee jaar geleden eindigde ik het seizoen met 122 ferox forellen, vorig jaar 102 en dit jaar ‘slechts’ 94.
Ik weet dat 94 nog steeds een uitstekend aantal is, maar wanneer je zelf je doel hebt gesteld is het leuk om dat ook te halen… in ieder geval heb ik geen reden tot klagen… een aantal van mijn vaste gasten vingen prachtige forellen en een aantal nieuwe gezichten verpulverden samen met mij hun persoonlijke records.

Hoogtepunt van het seizoen is zeker een dag met acht (!) gelande ferox forellen en drie daarvan werden tegelijk gevangen en geland!
Tripletten van 78, 78 en 79 cm waren mijn allereerste (alleen bij mij bekend!!) ‘triple hook up’. Het is al een loterij op zich, maar drie vissen van dit formaat is wel heel bijzonder!

De grootste vis van het seizoen werd gevangen door een klant uit Duitsland – een waar beest van 89,5 cm (ik weet het – geen heilige graal van 90 cm) en iets meer dan achttien pond in gewicht.
Ook dit forelseizoen hebben we niet veel op beekforel gevist, maar toen we dat wel deden was het uitmuntend met veel mooie forellen die werpend en licht trollend uit de hand werden gevangen…

Nu op naar de statistieken:
In totaal hebben we 94 ferox forellen met een lengte van meer dan 65 cm gevangen.
We hebben 49 dagen op Ferox gevist, waarvan er acht dagen geen vis gevangen werd (of vissen kleiner dan 65 cm werden gevangen). Dat geeft een gemiddelde van 2,3 ferox forellen per dag wanneer we ferox vingen of 1,9 ferox per dag inclusief de dagen zonder vis.

Op naar volgend jaar nu en ik kan nu al niet wachten. Het wordt fantastisch dat kan ik je beloven!
Geniet nu van een verzameling van enkele opmerkelijke vangsten van dit seizoen en wanneer je wilt worden opgenomen in de nabeschouwing van komend seizoen, stuur me dan even een berichtje. Boekingen voor volgend seizoen zijn open voor alle seizoenen, maar ongeveer de helft van de voorjaarsdata zijn al weg dus wees er snel bij! Houd er rekening mee dat ALLE boekingen voor het volgende seizoen afhankelijk zijn van een aanbetaling en informeer naar de nieuwe prijzen en servicevoorwaarden. Mijn service is misschien niet al te goedkoop, maar zoals sommigen zeggen is het ver onder de prijs wanneer je bedenkt wat ik te bieden heb!!! Dus pak de kalender en denk aan volgend seizoen! Informeer ook naar mijn ‘vangstgarantie’ beleid – ik houd ook wel van een gokje.

Dagje uit voor de gids!

Ga vissen

Tomi Guided Fishing

Wanneer je een trip met Tomi Kurman wilt boeken, bel hem dan op +353 (0)85 – 7318 541 of kijk hier op zijn Facebook-pagina: Tomi Guidedfishing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.