Brian Cooke, National Youth Shore Development Officer bij de Irish Federation of Sea Anglers vertelt dat afgelopen zaterdag het IFSA Cast coaching programma van start is gegaan op het strand van Roney Point in County Wexford.

Ava Marshall met een bot.

De Cast coaching is een hengeltraject met zes niveaus dat begint bij de nieuwkomer en loopt tot en met de status van internationaal wereldteam.

Cameron Gilbert met een mooie bot.

35 jonge vissers uit het hele land namen deel aan een interactieve coachingsdag, waarbij getrainde IFSA coaches en internationale zeevissers naar elke visser toegingen en hen coachten over tips, technieken en alle aspecten van het zeevissen vanaf de kant.

Chris Sanbak landt twee wijtingen.

De jonge vissers hadden een geweldige dag, leerden waardevolle vistips en hadden interactie met hun leeftijdsgenoten. De gevangen soorten waren wijting, botten, scharren, koolvis en spiering.

Gelukkige vissers met hun Cast-certificaten.

Alle deelnemers kregen een Cast-certificaat op basis van hun vaardigheidsniveau.

Ga vissen…

Het volgende evenement staat gepland voor maart, details op de IFSA website en Facebook.

Details en foto’s van het evenement staan op de IFSA website en Facebook pagina.

IFSA

De Irish Federation of Sea Anglers, een vrijwilligersorganisatie en lid van de Angling Council of Ireland, is de door Sport Ireland en SportNI erkende National Governing Body voor de zeehengelsport.

De federatie, opgericht in 1953, biedt ondersteuning aan aangesloten clubs en leden, organiseert nationale wedstrijden en presenteert internationale teams voor boot & kust, senioren, dames en junioren op het wereldtoneel.

Het doel is het ontwikkelen, bevorderen en controleren van de zeehengelsport in Ierland.

De IFSA bestaat uit vier Provincial Councils: Ulster, Munster, Leinster enConnaught. Deze worden bestuurd door de Centrale Raad die bestaat uit verkozen Nationale Officieren en Officieren van elke Provincie. Onder voorbehoud van de algemene vergadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.