Home hengelsport nieuws 52 blauwe haaien en nog veel meer op de Silver Dawn

52 blauwe haaien en nog veel meer op de Silver Dawn

141
0

David Edwards, schipper van de Silver Dawn bij West Cork Charters, heeft dit weekend een ongelooflijke visserij op blauwe haaien beleefd…

03 september 2023: Een haaientrip over grote afstand met overnachting op zee toonde aan dat er geen tekort is aan blauwe haaien. Vier vissers vingen 52 blauwe haaien waaronder twee grote exemplaren van 190 & 195 cm vorklengte, 235 & 238 cm lengte in hun geheel.
Een kleine haringhaai was een welkome afleiding, net als een ongebruikelijke dubbele vangst van octopus en scharrentong.


Alle vissen (en octopussen) werden vrijgelaten na het nemen van onderzoeksmonsters. Goed gedaan Paul Kirwan voor het vangen van de meeste en grootste vissen.

02 september 2023: Vandaag haaienmerken voor Paul en Nick, die de afgelopen twee weken op de Silver Dawn op veel verschillende soorten hebben gevist, waaronder hun allereerste blauwvintonijn.

We hebben geweldig weer gehad en vandaag was het niet anders, vijf blauwe haaien werden gemerkt en nog eens vijf schoten voortijdig los.


Een geweldig einde van de visvakantie voor deze oude vrienden en langdurige bezoekers van West-Cork, een snel dutje op de terugweg naar Courtmacsherry was nodig.
Veilige thuiskomst jongens.

29 augustus: Tonijn was vandaag nergens te bekennen, maar de dolfijnen waren tenminste blij genoeg om zich voor ons uit te sloven.

26 augustus: Hoewel de meeste charters deze week offshore waren, hebben we ook wat tijd doorgebracht op de riffen langs de kust, waar een aantal mooie pollakken zich lieten zien. Eén visser leerde ook op de harde manier dat het gebruik van een net altijd de voorkeur heeft wanneer er een grote kabeljauw moet worden geland en de boot schommelt!

25 augustus: Het was geweldig om vandaag eindelijk de blauwvintonijn te vangen na een paar dagen op haaien te hebben gevist.

Blauwvintonijn van 239 cm lang.

Het duurde even, maar we brachten een mooie vis van 239 cm langszij na het bekijken van een aantal briljante displays van jagende vissen.

Ga vissen…

Angling Service Providers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.