Bescherming is de belangrijkste reden om de uitdagingen waarvoor de bestanden aan zalm staan tegemoet te treden.

De Minister voor het Milieu, Klimaat en Communicatie, Eamon Ryan TD, heeft de wetgeving bekrachtigd waarmee de wateren, waar op zalm en zeeforel gevist wordt in 2022, beheerd worden. Deze wetgeving wordt van kracht op 1 januari 2022.

Minister Ryan zei: “Er zullen 81 rivieren beschikbaar zijn voor het vissen op zalm en zeeforel in 2022. Dit maakt een voorzichtig beheer mogelijk van deze belangrijke, natuurlijke bestanden, waarvoor bescherming van het allergrootste belang is. 45 rivieren zullen volledig geopend zijn, op nog eens 36 rivieren kan volgens het Catch & Release principe gevist worden. Verbeteringen in de bestanden kunnen alleen gezamenlijk bereikt worden en hangen af van onze inspanningen om de bescherming van de bestanden aan zalm en zeeforel te verbeteren, mede gezien de invloeden van klimaatverandering, milieu en van de mens.”

Meer informatie

Bekijk het document onder de link [Schedule 2 & 4 Catch Options], waarin de status van elke rivier voor wat betreft Open / Gesloten / C&R (Catch & Release) aangegeven wordt. Deze schema’s zijn afkomstig van de the Wild Salmon and Sea Trout Tagging Scheme (Amendment) Regulations.

Je kunt de Inland Fisheries Bye-Laws 2021 hier vinden: https://www.gov.ie/en/publication/959b9-inland-fisheries-bye-laws-2021/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.