De Lough Arrow vissers melden…

14 augustus: Door de hevige regenval is het waterpeil weer zo hoog als in het voorjaar. Het niveau is zo hoog dat boten niet door de doorgang kunnen, wat niet gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Rapporten van vissers geven aan dat het vissen met de Green Peter niet geweldig is geweest, hoewel er behoorlijke  aantallen van deze insecten zijn uitgekomen. Het was echter niet allemaal slecht. Paul en Niall Cullen, Kildare, landden acht vissen in vijf nachten. Robert Cullen, Drumshanbo en Gerry Martin, Ballindoon vingen hier en daar een vis.

Tisse met een prachtige forel van ruim vijf pond zwaar van Arrow.

De beste vangst van de afgelopen weken was van Tisse Siriwardena, Sligo, met een prachtige forel van ruim vijf pond zwaar. Samen met zijn bootpartner, Colin McNiffe, landden ze vijf vissen op deze dag met natte vliegen.

De visvangst lijkt de laatste dagen aan te trekken, met meer boten op het meer en een aantal forellen die gevangen worden, voornamelijk met natte vliegen.

Volgende wedstrijd…

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 20 augustus. De gebruikelijke wedstrijdregels zijn van toepassing – zie eerdere berichten. Wegen zoals gewoonlijk in The Mayfly.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de sterfdag van Thomas Walsh, een geweldige visser en vriend, zal de familie Walsh zondagavond tijdens het wegen van de vangsten een schildje uitreiken voor de juniorencompetitie.

Thomas had een grondige kennis van en liefde voor Lough Arrow, en had een bijzondere interesse in het vissen met imitaties van meivliegen en Green Peters. En toen zijn boot rond lunchtijd op een eiland werd gezien, wisten we allemaal dat hij aan het vissen was!

De familie houdt later op zondagavond in McDermotts Castlebaldwin ook een geldinzamelingsactie voor de Oncologie-eenheid van het Sligo-ziekenhuis.

Word lid van de club…

Lees meer over Lough Arrow Anglers op hun Facebookpagina.

Ga vissen…

Trout fly fishing on Lough Arrow

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.