De Leinster Perch Anglers Craig Murphy, Alan Walsh en Ciaran Bowers zijn stuk voor stuk op baars aan het jagen geweest in de afgelopen week en hun pogingen werden beloond met een aantal fraaie exemplaren. Door gebruik te maken van ultralicht materiaal en minisoftbaits die zeer langzaam gevist werden, beleefden de drie een super visserij.

Craig ging op pad voor een sessie van een halve dag en wist talloze vissen in een prima conditie te haken. Zoals hijzelf zegt worden de Ierse baarzen niet zo groot, maar wat ze tekortkomen aan formaat compenseren ze met schoonheid! De baarzen zijn in een topconditie in deze tijd van het jaar en hoewel Craig geen monsters wist te landen, wist hij wel enkele zeer fraaie exemplaren met een lengte tot 35 cm te vangen.

Craig en een van zijn baarzen.

Alan viste met een 3 inch Keitech Live Impact met de dropshotmethode en wist, hoewel hij maar een uurtje kon gaan vissen, enkele schitterende baarzen met perfect gevormde vinnen te landen.

Ciaran had weinig actie in het eerste uur, maar het was een kwestie van eerst de vis zien te vinden; toen hij dat eenmaal gedaan had, haakte hij op bijna elke worp een vis. Veel baarzen boven de 25 cm vielen voor zijn 2 inch Easy Shiner voordat deze verdween in een veel grotere bek. Met 35 cm en een gewicht van bijna anderhalf pond was dit de grootste baars voor Ciaran tot nu toe – mooi gedaan!

Ciaran’s persoonlijke record op 35 cm.

Baars kan een schitterende sport bieden in de Ierse rivieren, meren en kanalen in deze tijd van het jaar. Het vissen op baars met licht materiaal en kleine jigs of ander kunstaas kan veel plezier opleveren – met name voor jeugdige sportvissers en nieuwkomers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.