De Ballinlough Fishery opent op woensdag 1 mei weer haar deuren voor sportvissers.

Ballinlough is een ondiep, kalksteenmeer van 22 hectare groot. Het ligt 3,2 km ten noorden van Westport in Co. Mayo en wordt beheerd door IFI. Het is een rijk meer met een mergelbodem en er wordt regenboogforel en beekforel uitgezet. De vissen staan bekend als veelvuldig stijgend en worden gestimuleerd door hatches van olives, sedges en door de wind aangewaaide terrestrials. Forel kan worden gevangen met traditionele natte vliegen zoals de Peter Ross, Bibio, Invicta om er maar een paar te noemen. Streamerpatronen zoals de Minkie en nimfen kunnen ook goed werken. Droge vliegen kunnen echter ook voor geweldige sport zorgen, vooral ‘s avonds en tijdens hatches van schietmotten.

Vissen is alleen toegestaan vanaf boten, omdat de bodem van het meer op sommige plekken bedrieglijk zacht kan zijn. Vergunningen zijn verkrijgbaar voor een avond of een hele dag en zijn inclusief de huur van een boot (exclusief motor). Er zijn vier boten beschikbaar en de motoren moeten voor en na gebruik grondig worden schoongemaakt om de verspreiding van invasieve soorten te voorkomen.

Seizoen: 1 mei tot 31 oktober

Bag Limit: Vier forellen per dag per visser (dagvergunning), twee forellen per dag per visser (avondvergunning)

Minimummaat: 30 cm (gemeten van staartvork tot snuitpunt)

Hengelsportreglementen:
Niet vissen vanaf de oever/ niet waden, alleen vliegvissen / niet slepend vissen
Reddingsvesten of drijfhulpmiddelen moeten altijd gedragen worden
Laat de boten na het vissen vastgemaakt achter
Na het vissen moet de vangstformulieren worden ingeleverd en in de brievenbus worden gedaan (formulieren ter plaatse verkrijgbaar)

Vergunningen:
Dagvergunning (9.00 – 18.00 uur) € 45,00 (boot & twee vissers)
Avondvergunning (18.00 uur – schemering) € 25,00 (boot & twee vissers)

Vergunningen zijn online verkrijgbaar of door contact op te nemen met Gerry Hoban +353 (0)87 9028418, Alan Cusack +353 (0)87 2518689 of Tom Gill +353 (0)86 6096514

permits.fishinginireland.info/product-category/mayo/ballin-lough-fishery/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.