Home hengelsport nieuws Berichten over goede visserij op snoek op de meren in het noordoosten

Berichten over goede visserij op snoek op de meren in het noordoosten

501
0

Er waren ongeveer acht snoekvissers en een vergelijkbaar aantal witvissers die genoten van een dag vissen op Lough Muckno gisteren. De snoekvissers maakten van de mogelijkheid gebruik om hun avonturen rondom het vissen in de voorgaande weken door te geven. John Doyle uit Navan zei dat hij zijn snoekseizoen van 2022 begonnen was op 1 januari op Lough Muckno. Die dag werd hij beloond met een zeer fraaie vis van ruim negen kilogram zwaar, de vis werd gehaakt met een pop-up geviste, dode aasvis.

Terug naar Muckno
Toen, ruim een week geleden, was John terug op Muckno en beleefde hij een magische dag waarbij hij vijf snoeken wist te vangen. De zwaarste vis woog 9,5 kilogram. Als aanvulling hierop wist hij ook een 7,7 kg zware vis te landen, plus drie kleinere snoeken met gewichten van 2,7 tot 3,6 kg. Alle vissen werden gehaakt met pop-up geviste, dode aasvissen en zijn weer voorzichtig teruggezet.

Peadar uit Dublin genoot deze week ook van een dag op Muckno.

Lough Ramor en de Carrickmacross Meren
Peadar uit Dublin beviste vandaag eveneens Lough Muckno. Hij wist ‘s morgens niets te vangen, maar hij deelde het verhaal van zijn laatste vistrip in het voorgaande weekend. Peadar en zijn vismaat visten op de meren rond Carrickmacross in dat weekend en wisten enkele mooie snoeken te landen. Twee van de vissen waren, respectievelijk, 5,4 en 6,8 kg zwaar.

Azende vis
De rapporten geven aan dat snoeken erg actief zijn in sommige gedeelten op dit moment. Naar verluid azen ze fanatiek op de aasvissen die gevoerd zijn. Snoekvissers hebben recentelijk ook met kunstaas snoek weten te vangen, niet normaal gezien de tijd van het jaar. De witvissers op Muckno werden afgelopen zondag regelmatig geplaagd door snoek wanneer ze een gehaakte vis probeerden te landen. De snoeken achtervolgden de gehaakte vissen tot vlak voor het landingsnet. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om dit weekend een hengeltje uit te werpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.