David Edwards bericht vanuit Courtmacsherry…

Maryanne met een mooie pollak die dicht onder de kust gevangen werd.

De visserij dicht onder de kust op pollak en gul leverde de meeste dagen mooie vangsten op, op de wrakken dook soms ook leng op. De makreel was soms moeilijk te vangen, op andere momenten had je snel enkele kisten vol. Hopelijk zal het warmere weer van deze week ze wat gemakkelijker vangbaar maken. West Cork Charters kreeg de nodige publiciteit afgelopen maand toen ik het geluk had foto’s te maken van een orka die jacht maakte op dolfijnen ver uit de kust. Wie weet wat er nog in onze vangsten gaat verschijnen?

Connor O’Reilly’s grote haringhaai

Op dinsdag gingen we verder de zee op en wisten vier blauwe haaien te landen, maar het hoogtepunt van de dag was zonder twijfel de haringhaai van Connor O’Reilly. Over de 2,10 meter lang en met een geschat gewicht van 270 pond was dit een veel grotere vis dan die we in de afgelopen jaren in West Cork gevangen hebben; een fantastisch gezicht. De foto’s zijn niet geweldig omdat ze van boven uit de boot gemaakt zijn, maar de zes mensen aan boord van de Silver Dawn waren verbaasd om zo’n geweldige vis van zo dichtbij te zien. Hopelijk is dit een voorteken voor meer bijzondere vangsten.

John Dillon met zijn blauwe haai.

Connor O’Reilly’s grote haringhaai

David Edwards,
West Cork Charters

Ga vissen…

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41′ Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Dicht onder de kust van Courtmacsherry is al een fantastische visserij te beleven, op de meeste trips worden zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen, dit zijn er soms meer dan twintig wanneer sportvissers bereid zijn om verschillende methoden en aassoorten te gebruiken tijdens de trip. Het grootste deel van de vangsten bestaat uit makreel, pollak, gul en leng, maar er worden ook diverse soorten lipvis gevangen, net als wijting, steenbolk, koolvis, hondshaai, conger, plus vele andere soorten.
Wanneer je er voor kiest om verder uit de kust te gaan, dan is het goed te weten dat er een uitstekende visserij op haai te vinden is binnen vijftien kilometer uit Courtmacsherry, naast blauwe haai wordt er hierbij ook steeds vaker haringhaai geland.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon+353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com

Websitewww.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.