Home hengelsport nieuws forel Cadeautip: Haunted by Waters

Cadeautip: Haunted by Waters

542
0

Er is maar weinig beter dan een goed getimed sportvisboek en ‘Haunted by Waters’ is een topper wat dat betreft. Dit levendige en evocatieve boek vormt de perfecte invulling van een lange winteravond, die normaal doorgebracht wordt met het eindeloos doorlopen van de televisiekanalen of met het surfen van video’s op YouTube.

Duik onder in het vliegvisjaar van Daire, die beleeft wat elke vliegvisser hoopt mee te maken, op het groene eiland met haar eindeloos vele wateren en maak vervolgens zelf plannen voor visavonturen in 2022 in Ierland.

Haunted by Waters is beschikbaar in de betere Ierse boekenwinkels en online.

Prijswinnend producent en journalist Daire Whelan had het einde van weer een drukke week bereikt en raakte het idee maar niet kwijt dat het leven te snel aan hem voorbij ging. Hij besloot hier verandering in aan te brengen en om een jaar geheel aan het vliegvissen te wijden, direct daarop begon hij een route uit te zetten door het wilde en ongerepte landschap van Ierland.

Hier, in Haunted by Waters: A Journey into the Irish Countryside, reizen we met Daire door een vliegviseizoen. Maar terwijl hij op zoek is naar de diepere betekenis, waarbij hij sympathieke geesten ontmoet terwijl hij de rivieren en meren verkent, merkt Daire dat hij de majestueuze schoonheid van het land van zijn voorouders herontdekt.

Van het vissen in beschutte baaien en wilde loughs in Connemara en Kerry, tot en met het werpen van een lijn over het ritselende water van de Suir in Tipperary, de vangst van een zalm op de Blackwater in Waterford en de sereniteit van de Dodder in Dublin op een doordeweekse middag, Haunted by Water is een evocatieve en indrukwekkende liefdesbrief aan Ierland, middels een sport die rijk is aan traditie en het doorgeven van verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.