Nederlandse wedstrijdvissers maakten een sterke indruk gedurende de week, maar het was de Ierse feederexpert Cathal Hughes uit County Galway die het prestigieuze Feederfest 2018 op zijn naam wist te schrijven…

Cathal geflankeerd door Tony en Willem.

Het Inniscarra Reservoir in de Lee Valley zag er schitterend uit in herfstkleuren en het heldere, zonnige weer zorgde er voor dat de 75 deelnemers uit de UK, Nederland en Ierland in het begin van de week in hun korte mouwen konden vissen, later in de week werd het duidelijk koeler. De week begon met de Fountain House Cup op zondag, een open wedstrijd waarmee de sectoren alvast voorgevoerd worden. Het aantal kolbleien en brasems op de sectoren maakte snel duidelijk dat er een goede visserij te verwachten was. De wedstrijd op de zondag werd gewonnen door de Nederlandse wedstrijdvisser John Kooij die met zijn vangst van 24 kilogram de andere 87 deelnemers aftroefde en de cheque van 500 euro in ontvangst mocht nemen.

Het Feederfest werdgevist in vijf sectoren en dagelijks waren er 45 wedstrijdvissers langs dewaterkant te vinden. A en B waren de kritische sectoren waar je goed moestpresteren om kans te maken op een goede plaatsing in de einduitslag. Sector Awerd in de loop van de week steeds beter en met schitterende prestaties op devrijdag wisten TonyHopkins en Willem van der Helm hun tweede en derde plaatsen teconsolideren. Op de sectoren D en E waren tien plekken op Graveyard enInishlena, aangevuld met vijf plekken op Rooves Bay en de Garden Centre.

Inniscarra

Cathal begon de week met een winnende vangst van 21 kg met de vaste hengel op het Garden Centre, Tony voerde na woensdag de lijst aan na een vangst van 20 kg op Rooves Bay. Willem’s vangst op dag vier van zeventien kilogram bracht hem naar de derde plek in het klassement, Cathal schoof door naar de eerste plek met een vangst van 16,160 kg op Rooves Bay, met minder dan een kilogram voorsprong op runner-up Tony Hopkins. Het was mooi om te zien dat vier Nederlandse wedstrijdvissers in de top zeven te vinden waren, net al de finalist uit 2016 Neil Mazurek. De winnaar uit 2017 Julian Kendrick reikte dit jaar niet hoger dan de achtste positie.

  • 1 CATHAL HUGHES, Ierland 66.820 gr
  • 2 TONY HOPKINS, Ierland 65.910 gr
  • 3 WILLEM V D HELM, Netderlands 62.790 gr
  • 4 HENK ROSKAM, Nederlands 60.110 gr
  • 5 LEO KOOT, Nederlands 53.920 gr
  • 6 NEIL MAZUREK, Ierland 52.490 gr
  • 7 ARNOUT VD STADT, Nederlands 51.280 gr

Ierland’s top-feederfestival is een evenement geworden waar iedereen aan deel wil nemen, een echte uitdaging voor wedstrijdvissers uit de UK, Nederland en Ierland. De wedstrijd werd op uitstekende wijze gesponsord door O’Riordans Bar,Coachford, O’Callaghans Bar & Guest House en Jackie Lennox, Cork, wat resulteerde in een prijzenpot van €16.900, Sensas Ireland doneerde voor 2000 euro aan lokvoer.


De uiterst belangrijke voerkorf, Cathal verdient de Vangst van de Week met zijn vangst.

Ga voor meer informatie over het vissen en accommodaties in het gebied naar www.ncffi.ie/inniscarra-angling. Een compleet overzicht in foto’s is hier te vinden: http://bit.ly/feederfest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.