Een aantal charterschippers langs de Ierse kust maken zich klaar voor de start van hun visseizoen op 8 juni en de lang verwachte verlichting van de lockdown maatregelen in fase 2 van de route naar het heropenen van Ierland.

Veel schippers hebben hun eigen Covid 19 richtlijnen gemaakt, dit om er zeker van te zijn dat de sportvissers veilig zijn aan boord van hun schepen.

 

Een voorbeeld van Covid 19 richtlijnen aan boord – deze zijn ter beschikking gesteld door Wicklow Boat Charters.

Kit Dunne van Wicklow Boat Charters neemt reserveringen aan voor de komende maand, waarbij juni en juli met name goede maanden zijn voor het vissen op specimen gladde haai langs de oostkust.

Verder omlaag langs de kust zijn de Dungarvan Offshore Charters weer actief sinds afgelopen zaterdag, de Algerine is van tevoren geheel nieuw in de verf gezet. Tijdens een testsessie werden er veel makrelen en enkele pollakken geland. Vanaf 8 juni kan er door kleine groepen sportvissers weer gevist worden. Handontsmettingsmiddelen en andere beschermende middelen zijn aanwezig aan boord.

Irish Deep Sea Charters in Glandore staan het vissen toe met zes sportvissers op de Chloe Jay en met vier op de Rod ‘n’ Reel vanaf komende week; naar verwachting heeft dit nauwelijks effect op hun haaientrips. Wanneer er genoeg vraag naar is organiseren ze ook weer tochten om walvissen te observeren en gezinsuitjes op de zondagen in juni en juli. Op het dek zijn afstanden van twee meter aangegeven en mondkapjes worden aanbevolen.

In Courtmacsherry heeft de Lady Patricia sinds 20 mei lokale gezinnen mee uit vissen genomen. Hierbij zijn goede resultaten behaald en Courtmacsherry Angling zal naar verwachting haar aanbod uit kunnen breiden wanneer de fases elkaar opvolgen.

 

Veel makreel in Courtmacsherry.

In Clare, zijn Carrigaholt Sea Angling en de Clare Dragoon terug op het water waarbij er vanaf 8 juni weer beperkt reserveringen gemaakt kunnen worden.

In Donegal, vangt Tuna.ie weer aan met haar vistrips op de ‘Deep Blue’ tijdens fase 2 van de verlichting van de lockdown maatregelen. Het aantal sportvissers aan boord wordt beperkt tot vier om de social distancing richtlijnen te kunnen volgen. Dit seizoen zullen er geen personen aan boord toegelaten worden die symptomen vertonen van verkoudheid, griep of hoesten. Handontsmettingsmiddelen moeten gebruikt worden bij het aan boord gaan, het wordt alle personen aanbevolen om mondkapjes te dragen. Mondkapjes zullen beschikbaar zijn indien noodzakelijk.

Actie met blauwvintonijnen op Tuna.ie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.