Het vierdaagse Clones Angling Festival werd afgesloten op maandag 7 augustus, met John Potters als winnaar voor het tweede achtereenvolgende jaar. John’s festival begon met 30 kg zeelt uit Inver Lake waarmee hij een goede uitgangspositie had om als eerste te eindigen met 52.020 gram. Op de tweede plaats eindigde Niall McKitterick van Browning Fishing Ireland met 37.170 gram en op de laatste dag steeg Tommy Dowd van de zevende plaats naar de derde plaats met 32.125 gram. Felicitaties aan de top drie en aan alle deelnemende wedstrijdvissers.

Mooie vangst aan zeelt.

De omstandigheden waren waarschijnlijk de moeilijkste in de 28 jaar dat het festival bestaat, met hoog water op het Dromore systeem, waardoor de favoriete secties Bream Rock en Bairds Shore ontoegankelijk waren. Dankzij twee secties op Mullinary en stand-in Inver Lake kon het festival toch doorgaan. Toch hadden we te kampen met de storm Antoni en het stijgende water, waarbij het niveau op één dag tot vijftien centimeter steeg.
Oude favoriet Annaghmekerrig bewees opnieuw zijn waarde met een show van brasem op de eerste dag, die werd afgesloten met netten vol voorn van een mooi formaat en de top gewichten voor Dave Walker 16.500 gram en Tommy Marshall 15.800 gram op de laatste dag.

Clones Coarse Anglers, Jody Foy en Donal McGuirk willen graag iedereen bedanken die heeft deelgenomen en Tommy Dowd en de weegploegen voor hun hulp.
De organisatoren willen graag een speciaal woord van dank richten aan:
– de plaatselijke landeigenaren,
– Irish Bait and Tackle Limited,
– Het Tyrone Guthrie Centre Annaghmakerrig,
– Clones/Ballybay gemeenteraad,
– Patrick en het personeel van het Creighton Hotel Clones voor hun gastvrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.