Paul Waghorne komt met het meest recente witvisnieuws van Lanesborough.

06 april: Josh viste nabij de bebossing en wist hier veel blankvoorn te vangen, met gewichten tot een pond. Het aantal aanbeten werd minder naar mate de avond dichterbij kwam en dit was uiteraard het tijdstip dat ik op de stek arriveerde. Het was voor mij moeilijk om aanbeten te krijgen nabij de uitstroming, dus verkaste ik verder stroomafwaarts. Ik wist enkele vissen van rond de 100 gram zwaar te landen voordat een snoek de sessie onderbrak door een van de grotere vissen te pakken. Ik dacht aan een zeelt of brasem in het begin, maar zo gauw de snoek in het zicht kwam, brak mijn onderlijn. De stek kwam hierna niet meer echt op gang en hoewel ik beneden de brug veel kleine voorn wist te vangen, was het een goed idee om vroeg in bad te gaan.

07 april: In de avonduren waren er nogal wat vissers te vinden langs de oever en hoewel de meeste sportvissers op snoek visten, was er toch ook een feedervisser aanwezig die zijn aas uitwierp in de nabijheid van de bebossing. Hij wist in vier uur tijd slechts twee vissen te landen, ik denk dat hij vissend met de dobber een beter resultaat gehad zou hebben. Ik koos een stek boven de brug en vond de blankvoorns zeer bereidwillig om het aas te pakken. Het gemiddelde gewicht lag rond de 200 gram, met enkele uitschieters tot een pond zwaar, het waren twee zeer genoeglijke uurtjes vissen.

Philip Gordon wist beneden het gedeelte voor de gehandicapte sportvissers veel kleine blankvoorn te vangen, met gewichten tot ruim 100 gram.

Een koude en mistige start van de dag.
Een koude en mistige start van de dag.

08 april: Brr… dat was een koude start van de dag, met dichte mist die een vochtige deken over het landschap heen legde. Frank Carty was als eerste aanwezig, hij koos een stek nabij de bebossing om zijn feederhengel uit te werpen. Er kwamen slechts weinig aanbeten, maar de beloning kwam in de vorm van de eerste zeelt van het seizoen. De vis woog rond de drie pond en werd gevolg door een tweede exemplaar die maar iets lichter was, beide vissen waren vrouwtjes.

Frank Carty wist de eerste zeelten op dit water te landen met gewichten rond de drie pond, het levert hem de Vangst van de Week op.
Frank Carty wist de eerste zeelten op dit water te landen met gewichten rond de drie pond, het levert hem de Vangst van de Week op.

Lees de rest van het verslag hier.

Blijf op de hoogte…

Kijk voor een dagelijkse update over het vissen op Lanesborough op de website van Paul Waghorne: http://www.lanesboroughangling.ie/

Milieubescherming

Door de risico’s voor het watermilieu die veroorzaakt worden door de populaties aan Aziatische korfmossels is het alleen toegestaan om leefnetten te gebruiken die beschikbaar zijn aan beide zijden van de brug, bij het Daybreak Filling Station, Ballyleague en Bridie Holmes Fishing Tackle Shop, Lanesborough.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.