Het lijkt erop dat de berichten over haaienvangsten als een stadsbus zijn, je wacht eerst lange tijd en vervolgens arriveren er twee tegelijkertijd.

 

Op maandag gingen Ian O’Shea en zijn vismaat Aaron opnieuw de zee op na drie eerdere, weinig succesvolle trips; dit keer was het geluk met ze en wist Aaron zijn eerste haringhaai te landen. Na een snelle foto namen ze weer de social distancing in acht aan boord van Ian’s boot.

 

De eerste haringhaai van 2020 voor Ian en Aaron.

 

Conor O’Reilly wist de eerste blauwe haai die gemeld werd in 2020 op dinsdag te landen, een goede vis met een geschat gewicht van circa 85 pond, die aan boord kwam van Dave Edward’s boot de Silver Dawn. Dave is nog niet begonnen met chartertrips dit seizoen, hij nam Conor mee als een bedankje voor zijn hulp bij het werken aan de boot; hij verwacht wel spoedig de eerste charters aan te kunnen nemen. Ze wisten ook nog een kleinere vis van 54 pond zwaar te landen en beide vissen werden gefotografeerd, van een merkteken voorzien en weer teruggezet volgens het Marine Sportfish Tagging Programme.

 

Het zal duidelijk zijn dat de sportvisser en de schipper weer de social distancing in acht namen nadat de foto’s gemaakt waren.

 

De eerste blauwe haai in 2020 voor Conor O’Reilly (links) met schipper Dave Edwards.

 

Wanneer je je geluk wilt proberen bij het vangen en merken van een of meerdere haaien langs de kust van county Cork, dan vind je meer informatie over de Silver Dawn en andere schippers met Cork als basis hieronder.

Geautoriseerde blauwvintonijn boot

Notities: Het aanbod aan vismogelijkheden in de omgeving van Courtmacsherry is uitstekend, tijdens trips worden er regelmatig tussen de zes en vijftien verschillende vissoorten gevangen. Zelfs meer dan 20 vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens de trip. Als regel wordt er doorgaans makreel, pollak, gul en leng gevangen, maar lipvis, wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger en vele andere vissoorten komen ook vaak in de vangsten voor. Mocht je verder de zee op willen om de uitstekende visserij op haai te proberen binnen een range van zestien kilometer vanaf Courtmacsherry, dan heb je volop kans het aan de stok te krijgen met blauwe haai, hoewel er ook steeds meer haringhaaien geland worden.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com Website: www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.