Gisteren bereikte het nieuws Inland Fisheries Ireland dat er wellicht een pas opgestegen zalm gevangen was op de Careysville Fishery van de Munster Blackwater. De vis werd geland op de openingsdag voor dit gedeelte van het water (1 februari) door Ronan O’Connor. Fishery manager Patrick Devennie herkende de vis als een pas opgestegen zalm en na een snelle inspectie van de conditie van de vis, de schubben en kieuwen was hij er zeker van dat hij IFI in kon lichten. Deze morgen bevestigden medewerkers van IFI dat het om een pas de rivier opgezwommen zalm ging.

De eerste zalm van het jaar, 6,3 pond zwaar, van Careysville; gevangen door Ronan O’Connor.
De eerste zalm van het jaar, 6,3 pond zwaar, van Careysville; gevangen door Ronan O’Connor.

De zalm van Ronan, 6,3 pond zwaar, werd gevangen met een spinner, de oude, vertrouwde Flying-C. De rivier stond bij Careysville bijna een meter boven het normale peil, het doorzicht lag op circa 6o cm. De vis werd rond 16.00 uur geland na een lange, koude morgen met regen en een stormachtige wind. In de middag werden de omstandigheden beter, het werd droog en de wind nam af; er waren zelfs sportvissers die beweerden dat ze zonneschijn op het water gezien hadden… Er werden enkele pas opgezwommen zalmen gespot en korte tijd later wist Ronan zijn zilverkleurige vis te haken.

Gisteren steeg het water peil verder naar 1,80 meter boven normaal bij Careysville en hoewel dit inmiddels gezakt is naar 1,50 meter is de verwachting dat het waterpeil weer zal stijgen na regenval hogerop in het stroomgebied. Wanneer dit hoge waterpeil eenmaal voorbij is, is de verwachting dat de visserij weer zal verbeteren.

Patrick Devennie
Careysville Fishery Manager

Ga vissen…

Careysville Fishery biedt een van de beste visserijen op zalm in Ierland en het gedeelte heeft 26 met een naam omschreven pools. Het water is uitstekend te bewaden en kent een grote variëteit aan water voor het vliegvissen, zodat zowel de nieuwkomer als de ervaren vliegvisser aan zijn of haar trekken komt.

Careysville, Clondulane, Fermoy, Co. Cork, Ierland
Email: fishing@careysville.com Mobiel: +353 (0)86 – 2378 788
Website: http://careysville.com/careysville-fishery/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.