Dit verslag komt wat laat, maar Delphi meldde zijn eerste voorjaarszalm op 5 februari. De vis werd geland door Bob Hadden op de Meadow Pool en woog ruim zes pond. Bob viste met een Gold Allys Shrimp. De zalm was een vis afkomstig uit een kwekerij en werd niet teruggezet volgens de regels van de visserij.

Bob Hadden met de eerste Delphizalm van 2023.

Vier dagen later sloeg de bliksem voor de tweede keer in, toen Bob de tweede Delphi vis van het jaar landde! Deze keer een wilde vis, geschat op ruim vijf pond zwaar, geland in de Duck Run. De Allys Shrimp deed weer goede zaken!

Na de recente regen steeg de rivier van 12 naar 50 cm boven een normaal peil op de meter, het waterpeil daalt nu weer langzaam en hopelijk komen er daarmee ook nieuwe zalmen de rivier op.

Ga vissen…

Op de Delpi Lodge, waar we vele jaren ervaring hebben met de timing van de perioden waarin de meeste vissen de rivier optrekken, hebben we een prijssysteem geïnstalleerd dat zowel een prima waarde voor het geld biedt, als dat het aan sportvissers duidelijk maakt wanneer ze de beste kans hebben op het landen van een voorjaarszalm die net de rivier opgetrokken is, op de vangst van een zomerse grilse of een Delphi zeeforel.

Delphi Fishery
Delphi Lodge, Leenane, Co. Galway, Ierland.
Tel.: +353 (0)95-42222 Fax +353-95-42296
Website: www.delphilodge.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.