Afgelopen week berichtten we over de eerste vis die gevangen was op Delphi. Het lijkt er op dat het viswater een run van vroeg optrekkende zalmen heeft gekregen, want sinds vorige week zijn er nog eens vijf vissen geland.

Simon Cassidy maakt een worp op de Bundorragha River, Delphi Fishery.

Na de openingsvis van Jurgen Mantel afgelopen week, was Simon Cassidy uit Meath de volgende sportvisser die wist te scoren. Simon wist een mooie zalm met een gewicht van ruim zes pond te landen op Cooleens met een Monkey Dog zalmvlieg.

Simon Cassidy met zijn schitterende, bijna zeven pond zware zalm van Delpi.

Nog niet tevreden met één vis, keerde Simon de volgende dag terug naar de rivier, waarbij hij opnieuw een rond de zes pond zware zalm wist te landen; een vis die hem een schitterende dril gaf. Alle wilde vissen worden teruggezet op Delphi en Simon zette deze vis snel weer terug. Hij heeft zelfs een video van de fraaie dril en het terugzetten van de vis.

De volgende dag bevisten Luke Drea en Jack Rogers samen de Meadow Pool. Luke wist een fraaie, ruim zeven pond zware zalm te landen met een Monkey Dog, slechts enkele minuten later wist Jack een bijna zeven pond zware zalm vanaf de zelfde plek te landen met een Willie Gunn. Schitterende sport!

Jack Rogers met een fraaie voorjaarszalm van Delphi.

Ondanks de prima conditie van het water werden verder geen vangsten gemeld tot gisteren, de negende februari, toen Denis Quill uit Galway een prachtige, bijna tien pond zware zalm wist te landen in de Meadow Pool met een Willie Gunn.

De vissen die gedood zijn, waren alle vissen met een herkomst uit de eigen kwekerij van Delphi, alle gevangen wilde vissen zijn weer teruggezet.

Ga vissen…

Op de Delpi Lodge, waar we vele jaren ervaring hebben met de timing van de perioden waarin de meeste vissen de rivier optrekken, hebben we een prijssysteem geïnstalleerd dat zowel een prima waarde voor het geld biedt, als dat het aan sportvissers duidelijk maakt wanneer ze de beste kans hebben op het landen van een voorjaarszalm die net de rivier opgetrokken is, op de vangst van een zomerse grilse of een Delphi zeeforel.

Delphi Fishery
Delphi Lodge, Leenane, Co. Galway, Ierland.
Tel.: +353 (0)95-42222 Fax +353-95-42296
Website: www.delphilodge.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.