De charterboten die vissen voor de kust van Donegal, kunnen zich niet alleen richten op blauwvintonijn en de boten vanaf Killybegs tot in Downings berichten daarbij over prima vangsten…

Michael McGettigan en de Fiona Tee keerden terug naar het gewone vissen in het weekend. Het weer was prima maar de visserij eerst nog moeizaam op de riffen het eerste deel van de dag. Echter toen ze verkasten naar het zand wisten ze in een uur tijd fraaie roggen en enkele tarbotten te vangen. Vervolgens keerden ze terug naar de rotsachtige bodem en de pollakken waren nu aanwezig om een uitstekende afsluiting aan de dag te bieden.

Afgelopen week rondden Michael McVeigh en de Rosguill hun charterbootseizoen af. De lockdown heeft dan wel de aantallen mensen die konden reizen beperkt, maar niet de vissen. 2020 is afgesloten met een visserij die nog steeds goed te noemen is. De enige tegenvaller was de makreel, die slechts in beperkte mate aanwezig was (behalve bij de monding van Lough Swilly).

Ga vissen…

Fiona Tee

33′ Interceptor, 300 pk Caterpillar.
Schipper: Michael McGettigan
Licentie: 961
Thuisbasis: Mullaghmore Operationeel gebied: Donegal Bay, binnen 50 km vanaf het land.

Geautoriseerde boot voor het vissen op blauwvintonijn

Notities: Met ruim 40 jaar aan ervaring in het zeevissen in Donegal Bay, brengen we je naar de beste locaties en garanderen we je de beste visserij die Donegal Bay te bieden heeft. De MV Fiona Tee is uitgerust met de nieuwste technologie, zodat al onze vischarters gemonitord kunnen worden, er wordt ook real time tracking geboden. De boot is ook voorzien van het nieuwste op het gebied van veiligheid aan boord.

Adres: Moneygold, Grange, Co. Sligo, Ierland.
Telefoon: +353 (0)87 – 2540 190
E-mail: info@killybegsfishingcharters.ie Website: https://www.killybegsfishingcharters.ie/

Rosguill

43′ Aquastar, dubbel 310 pk.
Schipper: Michael McVeigh
Licentie: 888
Thuisbasis: Downings Operationeel gebied: tot circa 60 km vanaf de thuisbasis.

Notities: Naast een uitstekende bodem-, rif- en wrakvisserij, kan er ook op blauwe haai gevist worden (seizoen: juli tot oktober). Er zijn in dit gebied al blauwe haaien van een indrukwekkend formaat geland, waarbij een vis van 112 pond in 1992 de grootste was voor de schipper. Hengels, reels, beschermende kleding en ander materiaal kan gehuurd worden.

Adres: Baile an Iascaire, Dooey, Atlantic Drive, Downings, Co. Donegal, Ierland.
Telefoon: +353 (0)74 – 9155 080
Email: info@rosguill.com Website: www.rosguill.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.