Cork Harbour sportvisser Decky Collins heeft tien jaar besteed aan de jacht op zilver, met de hoop een specimen zeebaars te kunnen landen. Bij nul beginnend werd hij al snel een softbait specialist en wist hij in de afgelopen jaren indrukwekkende vangsten te realiseren. In een enkel seizoen wist hij meer dan 300 zeebaarzen te landen en terug te zetten, maar hoewel hij vele vissen van 60+ cm wist te landen, kwam hij maar zelden boven de 70 cm uit.

Hij besloot om nieuwe jachtgronden te zoeken, hij gaf zijn visgebieden in Cork op en trok naar Waterford om daar zijn geluk te proberen, waarbij hij viste vanuit vele, vaak zeer kleine boten. Hij beleefde vrijwel direct succes met een 69 cm vis tijdens zijn eerste vistrip. Deze vis werd gepasseerd door een exemplaar van 70 cm slechts enkele worpen later. Toen hij terugkeerde naar de wateren wond Waterford beleefde hij weer een topdag, met een indrukwekkende vis van 74,5 cm lang.

Steeds dichter bij een specimen exemplaar. Een 74,5 cm lange zeebaars.

Om zijn kansen op succes nog verder te verhogen, dropte hij ter plaatse ook een eigen boot als aanvulling op het flottielje. Tijdens de maagdentrip met zijn nieuwe boot, opnieuw langs de kust van Waterford, wist hij de jackpot te winnen met een indrukwekkende zeebaars van 75,5 cm. Er werden enkele foto’s gemaakt om het gedenkwaardige moment vast te leggen, waarna de langverwachte trofee teruggezet werd, fit om ook een volgende keer haar beste te kunnen geven.

Als om zijn gelijk te bewijzen, werd de vis van zijn leven gevolgd door nog een grote, 73 cm lange zeebaars bij zijn volgende worp… Het is een lange zoektocht geweest naar een specimen zeebaars, maar het zou ons niet verwonderen wanneer hij nog een specimen zeebaars weet te landen vanaf de kust van Waterford voordat het jaar ten einde is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.