Stefan Martin van de Killybegs Mariners SAC bericht over de visserij rondom Donegal Bay…

Iets waar de kustvisser de gehele winter van droomt is de gedachte aan een zomeravond op de rotsen, met een zon die langzaam zakt en de baai in een rode gloed zet, en met kunstaashengels die diep gebogen staan door een hard vechtende pollak of lipvis, dit terwijl de Jan van Genten krijsend op zandspieringen jagen die omhoog gedreven worden door allerlei roofvissen… Prachtige sport voor het groepje sportvissers dat samen vist, die een onderlinge wedstrijd houden op formaat en aantal en die na een snelle foto de gevangen vis weer teruggezet.

Een goed formaat vis gehaakt, pollak of lipvis?Toen de getijdenstroming minder werd en het donker werd, lieten we wat eerder gevangen makreel afzakken om te zien of er conger op de stek aanwezig was. Het duurde niet lang voordat de reel lijn begon te geven en een van de grootste vissen die vanaf de rotsen gevangen kunnen worden kolkt en draait als een krokodil tot het landingsnet, complete consternatie voordat de vis weer in het donker weg glijdt in de donkere, stille dieptes.

Conger.
Conger.

Een kleine kreeft bleef ook hangen aan de van een strip makreel voorziene haak maar ze was helaas te klein om ze mee te kunnen nemen. Opnieuw een schitterende avond op de rotsen.

Kreeft, te klein om mee te nemen.
Kreeft, te klein om mee te nemen.

Stefan Martin
Killybegs mariners SAC

Facebook: www.facebook.com/mariner.sac

Ga vissen…

Mariners zeevisclub Killybegs County Donegal. De club organiseert een kustcompetitie, een bootcompetitie en zeevistrips rond geheel Ierland rondom de sport waar we allemaal van houden. Je kunt contact met ze opnemen via www.facebook.com/mariner.sac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.