Nash McDaid uit Ballybofey wist de eerste zalm op 14 februari om 14.45 uur te landen bij de ‘punt van het weiland’ op de rivier de Drowes. De zalm, met een geschat gewicht van rond de tien pond, werd gevangen met een rode Flying C spinner en werd na de vangst direct weer teruggezet.

Inland Fisheries Ireland beloont Nash met een bedrag van € 250, dit is de prijs voor de sportvisser die de eerste zalm van 2020 in Ierland vangt en terugzet.

Nu dat de zalmpopulaties op het Noordelijk Halfrond steeds zwaarder onder druk komen te staan, moedigt Inland Fisheries Ireland alle sportvissers aan om hun eigen persoonlijke bijdrage te leveren aan het voortbestaan van deze waardevolle vissoort door te allen tijde volgens ‘catch & release’ principes te vissen.

Shane Galagher bericht vanaf de Drowes:

De eerste zalm van het seizoen 2020 werd op Valentijnsdag rond 14.45 uur geland op de rivier de Drowes door de 20 jaar oude Nash McDaid uit Donegal. De vis, met een geschat gewicht van circa tien pond, werd gehaakt op een rode Fly C spinner bij de ‘Point of the Meadow’ op een moment dat het water zeer hoog staat. Nash kreeg later de Drowes Perpetual Cup overhandigd voor de eerste zalm op dit water van het seizoen 2020, plus de 1 kilogram zware staaf zilver en de Thomas Gallagher Conservation Cup voor de eerste gelande en teruggezette zalm van het nieuwe seizoen.

Een speciaal woord van dank aan alle sportvissers die hier al gevist hebben sinds het begin van het seizoen, met de hoop een van de, steeds moeilijker vangbare, vroeg optrekkende zalmen te vangen.

Shane Gallagher
Drowes Salmon Fishery

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.