De rivier de Drowes leverde op vrijdag de eerste zalm van het seizoen op. De eer viel te beurt aan de plaatselijke sportvisser Joe Broderick uit Bundoran. Joe ving zijn vis, een prachtige zalm van negen pond zwaar die met het getijde mee de rivier op gezwommen was, kort na de middag op de Old Sea Pool op een zwarte Flying C spinner. De watertemperatuur bedroeg zes graden Celsius en het waterpeil stond op 0,7 meter bij het meetpunt.

Met de huidige lockdown zijn er maar weinig mensen die kunnen profiteren van de kachel op de Drowes Fishery.

Het ziin een aantal rustige weken geweest op de Drowes. Met de lockdown zijn er maar weinig mensen die kunnen vissen of kunnen profiteren van de kachel op de Drowes Fishery. Viswater eigenaar Shane Gallagher wil alle sportvissers eraan herinneren dat de huidige reisbeperkingen van vijf kilometer vanaf de woning intact blijven tot 5 maart, maar vanaf die datum hoopt hij weer meer sportvissers te verwelkomen.

Maak een reservering

Rivier Drowes

De Drowes Fishery is een van de belangrijkste wateren voor het vissen op in de lente optrekkende zalmen en zomerse grilse. De rivier heeft een lengte van circa acht kilometer, met ruim 70 poelen met een naam; ze komt uit Lough Melvin bij Lareen Bay en stroomt in zee bij Tullaghan, vlak buiten Bundoran. De Drowes heeft een grote variëteit aan water dat geschikt is voor alle vismethoden, waaronder meerdere kilometers aan uitstekend water voor de vliegenhengel en dieper, langzamer stromend water dat meer geschikt is voor het vissen met kunstaas en natuurlijk aas.

Voor informatie en reserveringen op de Drowes Fishery & Lough Melvin ga je naar:  http://www.drowessalmonfishery.com
Tel.: +353 (0)71 – 9841 055 (8.00 tot 12.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.