Voor de eerste zalm die dit jaar op de Drowes is geland, was het drie keer is scheepsrecht. Het is pas de derde zalm die tot nu toe dit seizoen is gemeld, de eerste twee vissen die werden gevangen op de Blackwater en Lough Currane werden niet teruggezet. Drowes Fishery manager, Shane Gallagher heeft het verhaal van zijn eerste vis van 2023…

Ronnie Mc Morris maakt zich klaar om de eerste zalm van de Drowes van dit jaar terug te zetten.

De eerste Drowes vis van het jaar werd net na het middaguur geland in Briney’s Pool, stroomopwaarts van Lennox’s Bridge. Ronnie Mc Morris, oorspronkelijk uit Fermanagh en nu woonachtig in Drumuckrim, Ballyshannon, ving de vis bij zijn derde worp. De zalm was nog pas de rivier op gezwommen en bevatte nog zeeluizen. Hij werd geschat op negen pond zwaar, nam een Ally’s Shrimp-variant en werd teruggezet om de reis voort te kunnen zetten.

De vlieg…

Ronnie ontving de Drowes Perpetual Cup voor de eerste zalm uit de Drowes van het seizoen 2023 en ook de Thomas Gallagher Conservation Cup voor de eerste gevangen en vrijgelaten zalm van het seizoen.

Ronnie met de Drowes Perpetual Cup en de Thomas Gallagher Conservation Cup.

Dit wordt verondersteld de eerste gevangen en teruggezette zalm in Ierland te zijn van het seizoen 2023. (Ed. – Zeker de eerste die dit jaar die bij Inland Fisheries Ireland is gemeld!).

Ga vissen…

Rivier Drowes

De Drowes Fishery is een van de belangrijkste wateren voor het vissen op in de lente optrekkende zalmen en zomerse grilse. De rivier heeft een lengte van circa acht kilometer, met ruim 70 poelen met een naam; ze komt uit Lough Melvin bij Lareen Bay en stroomt in zee bij Tullaghan, vlak buiten Bundoran. De Drowes heeft een grote variëteit aan water dat geschikt is voor alle vismethoden, waaronder meerdere kilometers aan uitstekend water voor de vliegenhengel en dieper, langzamer stromend water dat meer geschikt is voor het vissen met kunstaas en natuurlijk aas.

Voor informatie en reserveringen op de Drowes Fishery & Lough Melvin ga je naar:  http://www.drowessalmonfishery.com
Tel.: +353 (0)71 – 9841 055 (8.00 tot 12.00 uur).
Mobiel: +353 (0)87 – 8050 806

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.