Een acht ponds pollak vanaf de kust? Zeker wel!

1021
0

Vinny Corrigan van www.lurefishing.ie maakte het tot zijn missie afgelopen jaar om grote lipvis en pollak met kunstaas te vangen langs de westkust; een acht ponds pollak stond daarbij bovenaan zijn verlanglijstje. Doordat zijn zomer abrupt gestopt werd door een auto-ongeluk in juni, probeert hij nu de verloren tijd in te halen. Deze week werd een pollak van trofeeformaat zijn beloning.

Het kunstaasvissen langs de Atlantische kustlijn is niet weggelegd voor de bangeriken en met de recente winterstormen die we gehad hebben, vaak ook niet aan te raden. Echter, wanneer het rustiger wordt doordat een hogedrukgebied naderbij komt, zoals afgelopen zondag, dan is Vinny al voor zonsopgang op weg naar een stek in Connemara. Het kunstaas van zijn keuze was een 18 cm Z-Man Jerk Shad op een 28 grams jigkop. Al kort na zonsopkomst haakt hij een mooie vis, een vis die een fraaie dril opleverde op de Favorite Cobalt 902MH hengel die hij gebruikte. De vis bleek een persoonlijk record te zijn voor Vinnie, met 76 cm en een dikke buik verwachtte hij dat de vis acht tot tien pond zwaar moest zijn. Wat een vangst!

Vinny Corrigan met zijn ruim acht pond zware pollak.

 

Het is pas januari, we zijn benieuwd wat de rest van 2020 nog zal brengen voor Vinnie.

Om weer in de stemming te komen om te gaan vissen, bekijk de video. Voor meer van Vinnie’s video’s ga je naar www.lurefishing.ie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.