Joe Kiernan van de Garda Coarse Angling Club bericht:

Eamonn Bracken wist een ‘stormachtige restatie’ neer te zetten tijdens de meest recente viswedstrijd van de Garda Coarse Angling Club op het Navigation Canal bij Levittstown, County Kildare. De wedstrijd werd gevist onder barre weersomstandigheden, tijdens de recente storm genaamd Gareth. De clubleden Eamonn Bracken, Noel Stapleton, Derek O’Raw, Barry Roche, Joe Kiernan, Peter O’Connor, Dave Mc Cooey en Eric Faga namen deel aan de wedstrijd. Het waterpeil was hoog, zowel in het kanaal als in de aangrenzende rivier de Barrow, na dagen met zware regenval.
Er werd met name gevist op blankvoorn en serpeling. Zoals tijdens de eerdere wedstrijden viste Eamonn met de vaste hengel, met 10/00 onderlijnen met een trekkracht van 1,02 kg en een haak 16, dit aan Xitan 3/5 Microbore elastiek. Als haakaas gebruikte maden en pinkies, terwijl hij casters toegevoegd had aan het lokvoer.

De eerste aanbeet van resulteerde in een mooi formaat blankvoorn. De tweede aanbeet zorgde echter voor de verrassing van de wedstrijd. Zo gauw de dobber ondergegaan was, wist Eamonn dat hij iets groters gehaakt had. De dril vergde het uiterste van zijn uitrusting en werd afgesloten met het landen door Eamonn van een zes pond zware zalm. De zalm werd na het maken van een foto direct weer teruggezet.

Eamonn Bracken kort voordat hij de kelt (zalm op weg terug naar zee na het paaien) terugzet.
Eamonn Bracken kort voordat hij de kelt (zalm op weg terug naar zee na het paaien) terugzet.

Eamonn bewees dat deze vangst geen toeval was, hij wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met een totaal gewicht van 10,10 kilogram aan blankvoorn, serpeling en baars. De overige deelnemers wisten ondanks de slechte weersomstandigheden vangsten van gemiddeld vier kilogram te realiseren.

Eamonn Bracken met zijn winnende vangst.
Eamonn Bracken met zijn winnende vangst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.