We hebben zojuist het eerste bericht van dit jaar over de vangst van een blauwe haai ontvangen. Pearse Flynn, vissend met Derek Schwartau, schipper van de Rebecca C die vanuit Ballycotton uitvaart, wist een mooie blauwe haai te landen om ongeveer 11.30 uur. Na een snelle foto werd de vis, met een geschat gewicht van rond de 65 pond, weer veilig teruggezet.

De mensen aan boord beleefden na het driften op haai ook verder nog een prima dag vissen, waarbij er o.a. pollak, leng en de zeldzame heek aan boord kwamen.

Na de dag op het water keerden ze terug naar Pearse’s restaurant in Ballycottonom Pier 26 om de vangst te vieren. Pier 26 biedt pas sinds begin dit jaar vistochten aan op zee, geen slecht begin van deze service!

Ga vissen…

De Rebecca C is een 11 meter lange catamaran met twee 280 pk Iveco motoren.

Gesitueerd aan de levendige pier in Ballycotton, is Pier 26 een opvallende mix van oud en nieuw: een gastvrije traditionele pub, een award-winnend restaurant en een stijlvolle, comfortabele B&B. Je vind hier altijd een warme glimlach, een luisterend oor en zo ongeveer de beste ‘craic’ van Ierland. Vanaf 2019 organiseert Pearse ook speciale vistrips vanuit Ballycotton, waarbij je de kans hebt op de vangst van een groot aantal verschillende vissoorten, vanaf zonnevis tot en met blonde grondel. En blauwe haai uiteraard!

Tel.: +353 (0)21 – 464 6768

Email: pier26@flynncush.com

Adres: The Pier, Ballycotton, Co. Cork, Ierland

Website: https://www.pier26.ie

Voor het boeken van een plek op de boot, neem contact op met schipper Derek Schwartau op +353 (0)86 – 172 0342.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.