Home hengelsport nieuws Eerste blauwe haai van het seizoen & super leng voor vissers op...

Eerste blauwe haai van het seizoen & super leng voor vissers op de Silver Dawn

1167
0

Schipper Dave Edwards van West Cork Charters bericht over zijn eerste blauwe haai van het seizoen:

Een aantal schitterende dagen waarbij er gebruik gemaakt kon worden van de 60 mijls licentie van de Silver Dawn.

Afgelopen zaterdag wisten we, voor zover we weten, de eerste blauwe haai van 2021 te landen en omdat de laatste in december 2020 aan boord kwam, betekende dit een wel erg kort gesloten seizoen…
De vis wist ik zelf te landen, ze mat 170 cm tot de vork van de staart en werd gevolgd door vrijwel identieke vissen op maandag en dinsdag. De meeste haaien pakten de koolvis als aas. We beginnen ons haaien onderzoeksprogramma met TCD deze komende week, dus hopelijk weten we er nog enkele te vinden.

Eerste blauwe haai van het seizoen voor Dave Edwards.

We maakten ook het beste van een kleine opleving in het weer door een aantal wrakken ver uit de kust te bezoeken, waarbij lengen van 30 en meer ponden de opvallende specimen vissen waren. Deze gewichten zijn gebaseerd op het wegen op gekalibreerde weegschalen op het vasteland de volgende dag, dus de vissen van David en Bert waren vrijwel zeker nog een stukje zwaarder op het moment dat ze geland werden.

Bert McGregor met een super leng.
David Coleman met enkele fraaie lengen.

 

Ga Vissen…

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41 voet lange Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Op korte afstand van Courtmacsherry is al een uitstekende visserij te vinden, waarbij vaak zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen worden; zelfs meer dan twintig vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens een vistrip. Vrijwel altijd wordt er makreel, pollak, gul en leng aan boord gebracht, maar verschillende soorten lipvis, samen met wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger behoren met andere vissoorten vaak eveneens tot de vangst. Wanneer je ervoor kiest om verder uit de kust te gaan vissen om de uitstekende visserij op de haai te proberen die beschikbaar is binnen tien mijn vanaf Courtmacsherry, dan heb je alle kans om blauwe haai te landen, daarnaast nemen de laatste jaren ook de vangsten aan haringhaai toe.


Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.