Bij het begin van het seizoen beleefden de sportvissers op de Munster Blackwater schitterende omstandigheden, maar sinds die tijd heeft de rivier hoog gestaan en was ze regelmatig onbevisbaar.

Er waren enkele dagen dat het mogelijk was om te vissen voor de vastberaden types en de eerste zalm van het seizoen werd gevangen op de Careysville Fishery op 24 februari. Deze zalm had een gewicht van ruim negen pond.

Verdere vangsten werden er niet gemeld tot de 5de maart, toen John O’Brien de eerste voorjaarszalm van het nieuwe seizoen wist te landen op de Blackwater Trout and Salmon Fishery. Deze zalm werd gevangen op de Woodstream beat en had een geschat gewicht van rond de elf pond.

Ga vissen…


Blackwater Salmon Fishery

De Blackwater Salmon Fishery heeft de beschikking over drie beats stroomafwaarts van de stuw en twee stroomopwaarts ervan. De Blackwater Salmon Fishery biedt het vissen aan op circa acht kilometer van de rivier de Blackwater. De visserij wordt verdeeld over het middelste gedeelte van de rivier, zodat er het gehele seizoen een goede sport beleefd kan worden. Door de locatie van de beats, kan er zowel bij hoog als bij laag water nog gevist worden.

Contact Glenda Powell: Lismore, Co Waterford,
Email: info@blackwatersalmonfishery.com
Mobiel: +353 (0) 872351260 Telefoon: +353 (0) 5853929
Website: www.blackwatersalmonfishery.com


Fortwilliam Fishery & Self-Catering Cottages

De Fortwilliam Fishery biedt 5,6 kilometer aan van het vissen op zalm en forel vanaf beide oevers op de rivier de Blackwater en hiertoe behoort ook de beroemde Lismore Castle beat. De zalmen die hier optrekken betreffen springers in het begin van het seizoen, ‘mei-zalmen’, grilse en zalmen die pas tegen het einde van het seizoen de rivier op komen, in de zomer kan er ook op zeeforel gevist worden. De beats bieden een brede variëteit aan water, geschikt voor zowel nieuwkomers als de meer ervaren sportvissers.
Fortwilliam Fishery, Glencairn, Lismore, Co. Waterford, Ierland.
Website: www.fortwilliamfishing.ie Email: info@fortwilliamfishing.ie
Telefoon: +353 (0)87 – 8292 077 of +353 (0)58 – 752 99


Ballyduff Bridge Salmon Fishery

De Ballyduff Bridge fisheries beheren een aantal beats van de Munster Blackwater. De Ballyduff Bridge beat is ruim anderhalve kilometer lang en biedt een grote variëteit aan water en deze beat is vooral geschikt voor het vliegvissen. Stroomopwaarts, nabij het plaatsje Ballyhooley (enkele kilometers van de plaats Fermoy in county Cork) liggen twee beats. De Ballincurrig Beat is een van de meest fraaie locaties langs de rivier en heeft een uitstekend gedeelte voor het vliegvissen dat uitmondt in een diepe poel. Wat verder stroomafwaarts hebben we langs de tegenover liggende oever nog een korte, maar productieve beat, die Magners genoemd wordt. Deze beat kan ook goed bevist worden wanneer het water hoog staat.

Contact Jason Corcoran:
Ballyduff, Co. Waterford, Ierland.

Telefoon: +353 (0)586 – 0146
Mobiel:
+353 (0)87 – 720 5690
Website:
www.blackwatersalmon.ie


Careysville Fishery

De Careysville Fishery biedt enkele van de beste mogelijkheden in Ierland voor het vliegvissen op zalm en omvat 26 pools met een naam. Het wordt door velen beschouwd als een van de beste beats voor het vissen op zalm in Ierland. Het waden is zeer goed mogelijk en het zeer afwisselende water, met snelle stroomversnellingen, pools en gladde runs biedt een grote variëteit aan vliegvisserij, die geschikt is voor zowel de nieuwkomer als de meest ervaren werpers onder de vliegvissers.

Careysville, Clondulane, Fermoy, Co. Cork, Ierland.
Email: fishing@careysville.com Mobiel: +353 (0)86 – 2378 788
Website: http://careysville.com/careysville-fishery/


Lismore Castle Fishery

Bij de Lismore Castle & Golf Course Fishery bieden we ruim drie kilometer op twee met elkaar verbonden beats, de Castle Beat en de Golf Course Beat.

De legendarische Castle Beat staat algemeen bekend als een van beste zalmbeats op de rivier de Blackwater, voor wat betreft de aantallen gevangen Atlantische zalmen per hengel. De Golf Course Beat biedt ruim twee kilometer aan bevisbaar water, slingerend door het landschap. De Golf Course bevat ook enkele verwilderde gedeelten waar met kunstaas en natuurlijk aas gevist kan worden.

Voor reserveringen neem je contact op met Joe Willoughby op het mobiele nummer +353 (0)87 –  8295 449 of email: info@lismorecastlefishery.com.

Website: www.lismorecastlefishery.com


Blackwater Salmon Anglers, Mallow

We bieden dagvergunningen voor een uitstekende visserij op zalm in Mallow, County Cork. We hebben uitstekend water voor het vliegvissen op zalm, maar ook gedeelten die meer geschikt zijn voor kunstaas en natuurlijk aas. Daarnaast bieden we ook zeer aantrekkelijke tarieven en hebben we onze visserij recentelijk verder opgewaardeerd.

Dagvergunning zijn beschikbaar van ‘The Bridge House’ en ‘Vincent Downes Menswear’, Mallow.

Facebook: Blackwater Salmon Anglers


Upper Bridgetown Salmon Fishery

Te vinden op de Munster Blackwater in het zuiden van Ierland. Gelegen halverwege de rivier, tussen de plaatsen Fermoy en Mallow. Een productieve linker oever in een schitterend landschap.

Neem voor reserveringen contact op met Conor Arnold: +353 (0)87 – 755 4682.

Facebook: Upper Bridgetown Salmon Fishery


Loungueville House Salmon Fishery

Voor nadere informatie over beschikbaarheid van vergunningen en de omstandigheden voor het vissen op zalm en forel op de wateren van het Longueville House, neem s.v.p. contact op met:

Contact: Longueville House Hotel, William O’Callaghan
Adres: Mallow, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)22 – 47156
Email: info@longuevillehouse.ie
Website: www.longuevillehouse.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.