IFI’s Paddy Halpin bericht van de rivier de Feale…

Sinds het begin van het seizoen hebben nog maar weinig mensen de Feale bevist. Zonder twijfel zal dit samenhangen met de Catch en Release status van de rivier en met de recente periodes van hoog water en koud weer. Er zijn berichten binnen gekomen van vier voorjaarszalmen (‘springers’) die gevangen en teruggezet zouden zijn op de Feale tot nu toe. Een van die zalmen werd gevangen op het gedeelte van Killocrim en Finuge door Stephen Prendiville; hij viste met de vlieg, er zaten zeeluizen op de vis en de zalm werd teruggezet.

Stephen Prendiville zet zijn zalm terug.
Stephen Prendiville zet zijn zalm terug.

Er zijn ook berichten binnen gekomen over kelts die gevangen zijn, deze zijn allemaal veilig teruggezet zodat ze hun weg terug naar zee voort kunnen zetten. Al deze vissen zagen er goed uit en hadden gepaaid. Het waterpeil is op dit moment nog erg hoog, hopelijk wordt het komend weekend beter wanneer we voor het St. Patrick’s weekend veel sportvissers langs de rivier verwachten.

Formatie betreffende het vissen op de rivier de Feale in 2019

De rivier de Feale en haar zijrivieren (Smearlagh, Galey en Brick) kunnen volgens het Catch en Release principe bevist worden voor zalm en zeeforel met een lengte boven de 40 cm, dit in de periode van 1 maart tot 31 september 2019.

Hiervoor is het gebruik van weerhaakloze haken en fleuren noodzakelijk, ook mag er niet met garnalen of wormen gevist worden.

Alle zalm en zeeforel met een lengte boven de 40 cm moet levend teruggezet worden in het water.

De landelijke limiet voor zeeforel (drie per dag) geldt voor alle andere zeeforellen die op de rivier gevangen worden.

Het vissen op bruine forel is toegestaan mits er gebruik gemaakt wordt van weerhaakloze enkele haken of fleuren, het gebruik van garnalen of wormen als aas voor het vissen op forel is niet toegestaan.

Download: River Feale hengelsportkaart – River Feale Angling Map

Clubs

Abbeyfeale Anglers Association

De Abbeyfeale Anglers Club controleert gedeelten van de rivier tussen Abbeyfeale en Duagh.
Web: abbeyfealeanglersassociation.wordpress.com

North Kerry Anglers Association

De North Kerry Anglers Association geeft dag- en weekvergunningen uit voor het vissen op veertien kilometer van de rivieren de Feale en Smearlagh.
Web: www.northkerryanglers.com

Killocrim/Finuge Angling Club

De Killocrim/Finuge Angling Club controleert circa 6,5 kilometer van het water stroomafwaarts van Listowel.
Web: killocrimfinugefishingclub.com

Brosna / Mountcollins Angling Club

Brosna / Mountcollins Angling Club controleert het vissen vanaf beide oevers op rond dertien kilometer aan rivier vanaf de samenvloeiing met de Owveg River, langs Mountcollins, tot op korte afstand van de Ahuan brug.
Vergunning zijn beschikbaar van Brendan Danagher via +353 (0)64 – 663 6267

Voor vragen over het vissen in dit gebied kun je ook contact opnemen met het IFI-kantoor in Limerick, via Limerick@fisheriesireland.ie of door te bellen met +353 (0)61 – 300 238.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.