De felicitaties gaan naar James Byrne die voor het tweede jaar op rij de eerste zalm van het seizoen op de rivier de Suir wist te vangen. James, een lid van de Carrick on Suir and District Anglers wist de vis, die nog zeeluizen op haar lichaam had, bij een geschat gewicht van 12,5 pond te haken met een zwarte Flying C spinner. De vis werd direct weer teruggezet en vertrok daarbij op volle snelheid!

Een blije James met de eerste zalm van het jaar op de rivier de Suir.
Een blije James met de eerste zalm van het jaar op de rivier de Suir.

De tweede zalm werd dezelfde dag eveneens met een spinner gehaakt en geland. Het waterpeil is vrij hoog op dit moment en dan ook meer geschikt voor het vissen met kunstaas dan voor het vissen met de vlieg, maar vliegvissers die gebruik maken van zinkende lijnen en vliegen gebonden op messing tubes hebben toch zeker kans op een mooie vangst.

Ga vissen…

Sportvissers worden eraan herinnerd dat de rivier de Suir dit jaar een ‘catch & release’ water is.

Er zijn dagkaarten beschikbaar voor de riviergedeelten van de Carrick on Suir and District Anglers. Neem hiervoor contact op met James op het telefoonnummer +353 (0)86 – 3493 660.

De kosten voor een dagkaart liggen op 30 euro, per dag zijn er maximaal vier dagkaarten beschikbaar. Er kan gevist worden vanaf 8.00 uur tot in het donker op alle clubgedeelten op de Suir. Er mag alleen met kunstaas of met de vlieg gevist worden.
In september liggen de kosten op 70 euro voor een dagkaart, in die maand zijn er slechts twee dagkaarten per dag beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.