door David Byrne

Pauric McGearty van de Carafin Lodge is in contact met ons geweest om ons te vertellen over de uitstekende visserij in en rond Carafin Lough en Lough Oughter in County Cavan. Na een periode met hoge waterstanden is het waterpeil nu weer aanzienlijk gezakt en hoewel het nog boven het zomerpeil staat, is het water al wel aanzienlijk helderder geworden. Er zijn een aantal mooie vangsten gerealiseerd met specimen brasems in gewichten tot ruim negen pond zwaar. De twee zwaarste brasems waren negen en tien pond zwaar.

Brasem
Mark Theedom

Mark Theedom en Gerald Greene kwamen voor een morgensessie op zaterdag. De twee beleefden een schitterende sport en wisten de zwaarste brasem te landen die tot nu toe vanuit de Carafinlodge gevangen is, een vis met een gewicht van net boven de tien pond. Ze wisten meerdere brasems met gewichten tot negen pond zwaar te vangen plus enkele hybriden tot 3,5 pond zwaar. Eerder in de week hadden Gerald en Steve al meerdere ochtendsessies gevist en ook daarbij hadden ze grote brasems en hybriden weten te landen.

Brasem
Gerald Greene

Maak een reservering

Visgids Pauric McGearty is gevestigd aan de oevers van Carafin Lough, dit geeft de sportvissers toegang tot dit meer en tot een groot aantal andere wateren in de omgeving in County Cavan, waaronder Lough Oughter. Pauric biedt een compleet scala aan diensten aan sportvissers, inclusief de mogelijheid om stekken voor te voeren.

Pauric kan je daarnaast ook begeleiden op het water, hij heeft meerdere boten met buitenboordmotor in de verhuur. Hij beschikt onder meer over Redfin 5700 boten die voorzien zijn van roeiriemen, reddingsvesten, een anker en visvinder. Elektrische buitenboordmotoren zijn eveneens te huur en Pauric heeft ook een breed assortiment hengelmateriaal te huur. Dit is een schitterend gebied om op snoek te vissen, hierbij worden regelmatig vissen tot boven de achttien pond zwaar geland. De wateren leveren ook spectaculaire vangsten op aan brasem tot in specimen formaat, sommige meren produceren ook grote forel. Voor nadere informatie over de mogelijkheden, neem s.v.p. contact op met Pauric.

Contact: Pauric Mc Gearty, Carafin Lodge, Innishmore, Butlersbridge, Co Cavan, H12W5C9 Ierland.

Telefoon: +353 (0)86 – 8810 014.

Email: Info@carafinlodge.ie en Pauricmcgearty@mail.com

Website: www.carafinlodge.ie Facebook: Je kunt Pauric HIER op zijn Facebookpagina vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.