Home hengelsport nieuws forel Er hatchen olives op de Robe en er zijn grote bruine forellen...

Er hatchen olives op de Robe en er zijn grote bruine forellen te vangen op Lough Acalla

889
0

De ervaren sportvisser Ken Whelan vertelde ons dat hij mooie actie had beleefd op de droge vlieg op de rivier de Robe afgelopen week. Ken viste in de nabijheid van Ballinrobe, waar er goede hatches aan olives te vinden waren.

Als onderbreking tijdens zijn reis huiswaarts, viste Ken op Lough Acalla, nabij Ballinasloe, tijdens een aantal uren met zware regenval op zaterdagavond en hij wist daarbij een fraaie bruine forel te landen. De vis werd geland met nylon met een trekkracht van 6 lb en een kleine muddler in het wateroppervlak. Ken vertelde dat de vis vocht als een tijger. De vis had een lengte van liefst 70 centimeter!

Ken Whelan’s acht pond zware Lough Acalla forel.

Gebruik makend van een omrekentabel schatte Ken het gewicht van de forel op tussen de zeven en acht pond, waarschijnlijk dichter bij de acht pond, gezien de omvang en de perfect conditie. Dit is waarschijnlijk een Roscrea triploïde forel die overwinterd heeft in het meer, nadat de vis als twee jaar oude vis uitgezet werd zo’n vier of vijf jaar geleden. Lough Acalla staat bekend als een uitzonderlijk voedselrijk water, het produceert elk jaar overwinterde regenboogforellen met gewichten tussen de zeven en negen pond.

Ken zond ons dit bericht omdat dit een ongewoon grote vis was, hij dacht dat hiervoor wel interesse bestond bij andere forelvissers. Met name omdat de vis in prima conditie was en teruggezet werd, met de hoop dat hij nog eens terug gevangen wordt door een andere gelukkige sportvisser…

Ga vissen…

  • Midland Fishery Group vergunning noodzakelijk
  • SEIZOEN: 1 mei – 31 oktober.
  • VISSOORTEN: Bruine forel & regenboogforel.
  • MINIMUMMAAT: 28 centimeter.
  • MEENEEMLIMIET PER DAG: 3 forellen.
  • TOEGESTANE VISMETHODEN: Alleen forelvissen en alleen met kunstvliegen.
  • Voor meer informatie kijk op: Lough Acalla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.