Home hengelsport nieuws forel Fel zonlicht maakt sportvissen moeilijk op de Loughs Conn & Cullin

Fel zonlicht maakt sportvissen moeilijk op de Loughs Conn & Cullin

617
0

Kevin O’Boyle bericht van de Loughs Conn & Cullin…

Felle zonneschijn, met name in het tweede deel van de week, maakte het vissen moeilijk voor de forelvissers. De meeste sportvissers gaven aan dat het vissen moeizaam ging en in de loop van de week werd het steeds moeilijker. In het begin van de week beleefden Peter Roche en Gary Binley een goede visserij op Lough Cullin met circa vijftien gelande forellen. De helft kon gezien worden als bovenmaats. De beste visserij leverde een drift op vanaf Garrison Island naar de spoorbrug. De forellen werden hoofdzakelijk gevangen met natte meivlieg-patronen en de Golden Olive Bumble. Ze vingen ook twee zeeforellen van juist onder het pond zwaar. Alle vissen werden teruggezet.

Een van Peter Roche’s forellen op Lough Cullin voordat deze teruggezet wordt.

Een groepje sportvissers dat viste op Lough Conn vanaf Murphy’s Bootverhuur ving een aantal forellen, maar de meeste waren klein van stuk; uiteraard werd alles teruggezet. Een groepje vissers dat in twee boten het noorden van Conn beviste vanaf de Cloonamoyne Fishery, beleefde mooie sport, maar ook hier was 80% van de vissen klein.

In totaal werden er achtentwintig bovenmaatse vissen gemeld vanaf Lough Conn gedurende de week. De slechte weersomstandigheden waren ook aanleiding voor het spaarzame insectenleven op de meren.

Er zijn volgens de berichten vier zalmen gevangen tijdens het slepend vissen op Lough Conn deze week, twee nabij de River Deel, eentje nabij Cloghans en een bij Massbrook. Zwarte en koperen Toby’s waren het meest populaire kunstaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.