Home Featured Forel tot 10,8 pond op Sheelin, nog enkele dagen resterend om je...

Forel tot 10,8 pond op Sheelin, nog enkele dagen resterend om je eigen exemplaar te vangen

958
0

‘God grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can and the wisdom to know the difference’
Reinhold Niebuhr

Rusheen Bay Lough Sheelin, 18 september 2019.

Vanwege een probleem met de computers omvat dit rapport nu twee weken, daarmee krijg je wel twee heel verschillende gezichten te zien van het meer. Van warm, Indian Summer weer sloeg het om naar zware regenval en een frisse, harde wind. Die omslag viel dit jaar op 23 september, waarmee de officiële komst van de herfst aangekondigd werd. Niet dat dit aangekondigd hoefde te worden, de bladeren aan de bomen vertoonden al alle kleuren van de regenboog en de verandering hing al in de lucht. Er hangt een bepaalde geur in de lucht, een geur van verval die onplezierig nog onwelkom is.

Christopher Defillon met zijn Franse gast die deze indrukwekkende herfstforel wist te landen.

De hatches

De herfst biedt een aantal uitdagingen aan de forelvisser die specifiek zijn voor dit seizoen. Hoewel er hatches van muggen voorkomen in beschutte baaien en andere gedeelten op de warmere dagen, zijn de hatches in omvang afgenomen en op sommige dagen ook niet meer te vinden. De zwaluwen, onze belangrijkste indicatoren van oppervlakteactiviteit, die enkele dagen terug nog nadrukkelijk aanwezig waren, zijn verdwenen, wellicht al onderweg naar warme, meer zuidelijk gelegen landen. Door de recente zware regenval is het waterpeil aanzienlijk gestegen, de temperaturen zijn scherp gedaald en de zon komt alsmaar lager te staan; hierdoor komt de sportvisser voor andere vragen te staan in vergelijking tot de voorgaande maanden.

Vangst van de Week winnaar Andrew McFarlane uit Finea, met een ruim 10,8 pond zware specimen forel van Lough Sheelin.

De zwaarste vis van de afgelopen twee weken was een schitterende bruine forel van ruim 10,8 pond zwaar, die gevangen werd door de plaatselijke sportvisser Andrew McFarlane. Andrew wint de Vangst van de Week met deze schitterende forel. Totaal aantal forellen dat gevangen zou zijn: 41.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.