Andrew Ryan van Clonanav bericht over de openingsdag op de Nire, een zijrivier van de rivier de Suir…

Vandaag was de lang verwachte start van het seizoen 2015. We hebben weken gewacht om het water op te mogen gaan en vandaag was de dag eindelijk daar. Een prachtige, frisse morgen in maart, de dag begon koud maar rond 11.30 uur begon de bewolking te breken en werden we verblijd met prachtige, warme zonnestralen. De dag begon met een groep vaste klanten met een samenkomst in onze shop voor ontbijt en koffie. Een groep mensen die er stuk voor stuk naar uitkeken om de eerste vis van het seizoen te vangen.

Het werpen van de vlieg op de openingsdag.
Het werpen van de vlieg op de openingsdag.

We vertrokken naar de Nire voor de eerste worpen op deze dag en het water zag er veelbelovend uit met enkele goede hatches van Large Dark Olives; de waterstand in de rivier was prima, na enige regenval was de rivier nu weer op een prima peil.

Des O’Rourke wist met een vis van 52 cm op deze openingsdag onze Vangst van de Week te winnen – wat een start van het nieuwe seizoen!
Des O’Rourke wist met een vis van 52 cm op deze openingsdag onze Vangst van de Week te winnen – wat een start van het nieuwe seizoen!

De eerste vis werd geland door de locale sportvisser Des O’Rourke met een goed verzwaarde nimf en wat voor een vis was dat! Met een lengte van ruim 52 cm denken we dat het gewicht zeker rond de 4,5 pond geweest moet zijn! Met deze vis verdient Des onze Vangst van de Week.

David en John wisten ook meerdere vissen te vangen, waarbij John er in totaal zelfs zeven wist te landen. Er werden nog diverse vissen gehaakt die tijdens de dril weer los schoten, alles bij elkaar een schitterende dag op het water.
Laat het seizoen 2015 maar komen!
Andrew Ryan
Clonanav

Ga vissen…

Clonanav Fly Fishing is een van de meeste bekende bestemmingen in Ierland voor het vissen op de rivier. We hebben ons gespecialiseerd in het vliegvissen op bruine forel en zalm op de rivier de Suir en haar zijrivieren. Kristalheldere rivieren met prachtige bestanden aan bruine forel liggen op je te wachten bij een bezoek aan Clonanav. Ervaar een van de beste forelvisserijen op rivieren die Ierland heeft te bieden, dit gecombineerd met een uitstekende begeleiding en onderricht.
Clonanav Fly Fishing
Ballymacarbry, Clonmel, Co Waterford, Ierland.
Tel.: +353 (0)52 – 613 6765
Website: www.flyfishingireland.com
Des tijdens het drillen van zijn vis gisteren.