David Norman van West Cork Bass heeft recentelijk ‘s nachts gevist op de uiterst schuwe 70+ cm vissen en zijn volharding werd beloond met een 74 cm lange West Cork zeebaars die weer ongedeerd teruggezet werd, om groter te groeien en hopelijk nog eens terug gevangen te worden.

David’s gedachten over deze vis waren als volgt:

Zeer blij met deze vis na wat tot nu toe een zeer uitdagend seizoen geweest is. De immer betrouwbare @pirate_lures Bass Treats waren opnieuw verantwoordelijk voor deze vangst.

Er gaat veel moeite en inzet zitten in de vangst van deze vissen op dit moment, voor iedereen die ze normaal goed weet te vangen. Maar uiteindelijk zullen deze grote zeebaarzen overal daar opduiken waar ze maar willen en een sportvisser dient op elk moment voor de volle 100% voorbereid te zijn.

Sterke/scherpe haken, goede knopen, het juiste materiaal – lijn/leader gewicht, een hengel/reel met een geschikte hoeveelheid kracht die je kan helpen om het kunstaas van jouw keuze perfect te presenteren. De keuze van het kunstaas is uiteraard ook van groot belang, net als het instellen van de slip, etc. All deze factoren dienen perfect in orde te zijn voor de omstandigheden, die ook weer veranderen wanneer je langs de kust onderweg bent. Een goed begrip van de structuren en gevaren langs de kust en eventueel ervaring in de omgang met een boot zijn eveneens van vitaal belang, net als een vooropgezet plan waar je een grote vis wilt landen wanneer deze zich aandient. Vervolgens komen de tactieken en de basiskennis, wanneer ik mensen begeleid dan wijs ik de mensen hier constant op en het maakt me niets uit om dit een hele sessie telkens te moeten herhalen. Wanneer alles volgens plan verloopt, dien je ook nog te weten hoe dat je de vis dient te behandelen en fotograferen, zodat deze weer in goede conditie teruggezet kan worden. Je eigen veiligheid dient ook steeds een punt van aandacht te zijn, zodat je nog eens terug kunt komen om op zeebaars te vissen; hopelijk is dat spoedig al weer het geval!

West Cork Bass

David Norman is een visgids, met Clonakilty als basis, die zich richt op de vangst van zeebaars. Hij is gespecialiseerd in het gidsen en het geven van workshops rondom het vissen op zeebaars vanaf de kust.

Notities: Nu dat ik uitgebreid gevist heb op zeebaars (catch & release) langs de kust van West Cork en andere counties met zeebaars in Ierland, wil ik mijn ervaringen graag delen met andere, gelijk gestemde sportvissers. In de beste periode van het jaar, voor mij zijn dat de maanden juni tot en met september (afhankelijk van het weer kan het ook eerder of later zijn), begeleid ik andere sportvissers op een een-op-een basis bij het vissen met kunstaas op zeebaars. Ik kan diverse opties bieden rond de belangrijkste getijden, daaronder het vissen ‘s nachts, op een veilige en milieubewuste manier. De workshops die ik geef, helpen je om kennis en vertrouwen op te doen in het vissen op zeebaars.

Mobiel: +353 (0)85 – 8492 691
Email: westcorkbass@gmail.com
Facebook:
West Cork Bass
Website:
West Cork Bass
INSTAGRAM: westcorkbass

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.