Lough Derg is een van de belangrijkste snoekwateren van Ierland en veel van de overzeese bezoekers waarderen de visserij op snoek meer dan wat ook. Gelukkig voor hen zijn ook een aantal van de beste visgidsen van het land actief op Lough Derg en deze week leken de sterren goed te staan om de bezoekende snoekvissers een Ierse visserij op snoek van wereldklasse te kunnen laten beleven.

Alain Lawisky wilde graag vanaf de oever vissen en zijn visgids, Cedric Charpentier, zorgde ervoor dat hij niet teleurgesteld werd met de vangst van een forse vis met een lengte van 106 cm. In de week ervoor begeleidde Cedric Yves en Stéphane die samen 75 snoeken wisten te landen, veertig waren er boven de 90 cm en tien waren ruim 100 cm lang.

Alain en zijn vis.

Met vergelijkbare cijfers verscheen ook Paul Bourke, die 96 snoeken wist te landen met zijn twee sportvissers in een periode van vier dagen. Paul berichtte dat de visserij met name op een van de dagen uitzonderlijk was, er werden soms twee snoeken tegelijkertijd gehaakt, vissen schoten los en er waren idiote aanvallen op kunstaas. Toen het eindelijk donker werd hadden zijn gasten die ene dag tien snoeken geland met een lengte boven de meter; de grootste vis was 108 cm lang op de onthaakmat met meetlint. Op een andere dag wisten zijn gasten 26 snoeken te landen, daarvan waren er vier moven de magische meter-grens en ook een groot aantal vissen was langer dan negentig centimeter.

Richard Voegelin uit Frankrijk werd gegidst door TJ’s Angling Centre en hij was bijzonder blij met zijn snoek van Lough Derg.

Richard en zijn supervis.

Vanuit Rathdowney waren Jack en Eugene afgereisd naar Lough Derg, ook zij visten met TJ en daarbij wist Eugene deze indrukwekkende vis van 113 cm lang te landen.

Eugene’s snoek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.