Emma Stanley bericht vanuit Carrick on Suir…

Zonneschijn heeft het South Eastern River Basin District gedomineerd voor het grootste deel van de maand juni tot nu toe, met slechts lokaal enkele kleine onweersbuien. De temperaturen liepen uiteen van 22 tot 27 graden Celsius, met overdag wolkeloze hemels boven een groot deel van het West Waterford District en omliggende gebieden. Het stijgen van de temperatuur heeft er ook toe geleid dat er duidelijk meer voetstappen te horen waren langs de rivieren in het gebied.

Een lokale gids, die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, wist tussen de 2de en 9de juni acht pas opgestegen zalmen te landen in de omgeving van Poulatrass, Gurteen en Newcastle, de vissen die tussen de negen en ruim zestien pond zwaar waren werden alle weer teruggezet.

Jean Jacques Chaumet, een van de bekendste wedstrijdvissers van Frankrijk, met een zalm die hij op de Suir wist te vangen. Het levert hem de Vangst van de Week op.
Jean Jacques Chaumet, een van de bekendste wedstrijdvissers van Frankrijk, met een zalm die hij op de Suir wist te vangen. Het levert hem de Vangst van de Week op.

De gids wist te melden dat drie van zijn klanten in totaal zestien zalmen wisten te haken, terwijl hij er zelf nog drie wist te haken in de laatste week van juni. Nog eens een stuk of acht zalmen wisten zichzelf van de haken te ontdoen.

Een andere sportvisser uit het gebied rond Carrick on Suir wist een harder te landen met een zalmvlieg in het water van Glenview Angling, verder wist hij nog zes zalmen te landen in de eerste week van juni, de vissen waren bijna tien tot achttien pond zwaar.

Op het gedeelte van de Carrick on Suir & District Anglers zijn naar verluid vijf zalmen met verschillende gewichten geland sinds begin juni.

Bioveiligheid: Zoals altijd willen we iedereen die gebruik maakt van de Ierse waterwegen, er vriendelijk aan herinneren dat ze de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze invasieve soorten introduceren in een water of deze verder verspreiden.

Veiligheid op en rond het water: De staf in Carrick wil iedereen er vriendelijk aan herinneren dat het zeer belangrijk is om reddingsvesten te dragen op en langs het water, dit omdat ze werkelijk levensreddend zijn. Een adequaat reddingsvest dient steeds gedragen te worden, zeker in die gevallen waarbij er jeugdige sportvissers aanwezig zijn.

Neen alleen herinneringen mee, laat alleen voetafdrukken achter’. De staf in Carrick wil iedereen die gebruik maakt van de waterwegen in het gebied eraan herinneren om geen afval achter te laten. Gebruik de afvalbakken die her en der geplaatst zijn of neem het afval mee naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.