Schipper Mark Gannon heeft het meest recente sportvisnieuws vanuit Courtmacsherry doorgegeven.

Groeten van iedereen vanuit Courtmacsherry!

De visserij is hier prima geweest, met uitzondering van enkele onderbrekingen in ons mooie weer, wat de visserij wat vertraagde. De keren dat we ver uit de kust konden vissen leverden lengen tot acht kilogram zwaar op, maar de commerciële visserij heeft de lange vaartijden minder aantrekkelijk gemaakt. De visserij op haai leverde prima sport op, maar ook dit zwakte wat af in de loop van het seizoen; we hebben vissen tot 2,60 meter lang weten te merken en terug te zetten.

Het vissen op pollak op licht materiaal is erg populair onder onze gasten en in de baai zijn exemplaren tot tien pond zwaar gevangen, veel van de vissen waren rond de vijf pond zwaar. De gullen waren zeldzaam en ze bereikten ook maar zelden gewichten tot in de dubbele cijfers.

De visserij op vleet heeft mooie exemplaren opgeleverd, met daarbij ook enkele stekelroggen, op onze beste dag kwamen er twaalf aan boord tot 1,80 meter.

Eem mooie vleet.
Eem mooie vleet.

De visserij onder de kust met de self-drive boten heeft mooie pollak, rog, schar en schol opgeleverd, in de delta was de visserij op zeebaars goed te noemen, de laatste week was zelfs exceptioneel goed – de meeste vis werd gevangen met natuurlijk aas. De visserij vanaf de kust levert eveneens mooie zeebaars op, ook de goudbrasem is teruggekeerd op de stekken waar ze vroeger gevangen werden; afgelopen week werd er een exemplaar van ruim zeven pond zwaar geland. Vandaag waren de omstandigheden op zee moeilijker, maar er werden toch enkele vleten tot 1,70 meter gevangen, plus zeepaling en kleine haaiensoorten; makreel is volop aanwezig.

Nog een mooie vleet voor een groep die met Mark gevist heeft.Maak een reservering

Het Courtmacsherry Sea Angling Centre is een van Ierland’s belangrijkste sportviscentra’s, gevestigd in het pittoreske plaatsje Courtmacsherry, dit is te vinden op 50 kilometer van de luchthaven van Cork, aan de kust van West Cork tussen de Old Head van Kinsale en het Seven Heads schiereiland. Onze, speciaal voor dit doel gebouwde zeevisboten en self-drive boten bieden de zeevisser het ultieme in veiligheid en comfort. Het zeevissen in Courtmacsherry levert goede resultaten op voor zowel de offshore chartervisser, de self-drive sportvisser voor het vissen onder de kust en voor de enthousiaste wrakvisser.
Adres: Woodpoint Guest House, Courtmacsherry, County Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)23 – 8846 427 of +353 (0)86 – 8250 905
Email: csal@iol.ie Web: www.courtmacsherryangling.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.