⬆︎ Mooie vis van rond de twee pond zwaar die in Bog Bay gehaakt en geland werd op een spent-patroon.

Declan Cooke bericht.

Er is in de laatste weken weinig gevist op Lough Conn vanwege de COVID-19 lockdown. Die lokale sportvissers die wel in de gelegenheid waren om het water op te gaan, geven aan dat ze de beste forelvisserij sinds vele jaren beleefd hebben. Sommige mensen denken dat, door de afwezigheid van verstoringen door sportvissers, boten en motoren, de forellen nu veel vrijer aan het azen waren en dit resulteerde in meer en grotere vis voor het kleine aantal sportvissers dat wel het water op kon. Anderen zeggen dat de bestanden aan forel en de sportvisserij de laatste jaren op Conn al verbeterd zijn en dat die trend zich dit jaar voortgezet heeft. Wat de reden ook mag zijn, de gelukkige Conn sportvissers hebben kunnen genieten van een zeer productief meivliegseizoen.

Een prachtige forel van circa 2,5 pond zwaar van Conn, gevangen en gefotografeerd door de gelukkige vanger tijdens het 2020 seizoen voor de meivlieg.

 

Kleine emergers en droge vliegen waren de favoriete patronen voor de meeste vliegvissers en hierbij werden er vele forellen met een gewicht vanaf twee tot ruim twee en een half pond zwaar geland. In het begin concentreerde de actie zich op het noordelijke deel van het meer, maar vanaf half mei waren er hatches over het gehele meer te vinden, Castehill Bay en Ned’s Bay produceerden daarbij de meeste actie. Op sommige rustige, zwoele avonden werden er zelfs al mooie vangsten met de Spent Gnat gedaan, iets wat vrij ongewoon is voor Lough Conn.

Mooie vis van rond de twee pond zwaar die in Bog Bay gehaakt en geland werd op een spent-patroon.

De meeste vissen waarover hier bericht wordt zijn weer teruggezet, een trend die sterk aan populariteit aan het groeien is onder lokale sportvissers op Lough Conn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.