Visserijbeheerder Felix Sproll nam contact op vanaf de Screebe Fishery om verslag uit te brengen over een geweldig vroeg seizoen voor forelvissers.

Het vissen op beekforel is in de Screebe geopend op 1 februari. Het waterpeil was in het begin laag, maar is in de afgelopen week door alle regen gestegen tot winterhoogten. Het is redelijk zacht geweest, wat de visserij heeft geholpen, afgezien van een koudegolf eind februari/begin maart. De visserij in het lagere Screebe-systeem is normaal gesproken zeer goed aan het begin van het jaar omdat het onder invloed staat van zeewater dat iets warmer is dan het zoete water, zodat de vissen hier eerder azen dan in de loughs.

De eerste forel van het seizoen ging naar Trevor Down, de chef-kok van Screebe House met een mooie vis van ruim twee pond op een Silver Dabbler. Sindsdien heeft hij verschillende mooie vissen van meer dan drie pond zwaar gevangen, waarvan de grootste op St. Patrick’s Day met een Rusty Rut vliegpatroon van ruim zes pond! Er zijn ook een of twee zeeforellen gevangen tot anderhalf pond zwaar. Andere vliegen die goed werken zijn Minkies, Humungus en de Alexandra.

Trevor Down met een mooie Screebe forel.

Felix nam weer contact op om te zeggen dat Trevor zojuist zijn beste forel van het seizoen had overtroffen met een vis van rond de zeven pond zwaar!

Een spaan uit het oude hout gesneden! Lily Down met ook een mooie forel.

Ga Vissen

Screebe Fishery biedt vliegvissen op forel, zeeforel en soms zalm in het prachtige Connemara. Dagkaarten kunnen worden gekocht bij het Screebe House Hotel (+353 (0)91 – 574 110) of door contact op te nemen met de visserijmanager Felix op Felix@screebe.com. Vroeg in het seizoen zijn de dagkaarten voor forel € 30 voor een halve dag en € 50 voor een hele dag. Het zalmseizoen in Screebe begint op 1 mei en duurt tot 30 september.
Ga voor meer informatie naar
Screebe » Outdoor pursuits. Het Screebe House verzorgt ook lunches, diners, koude en warme dranken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.