Andy Burnett is een bekende wedstrijdvisser van het zoete water, maar hij vist ook graag in zijn eentje. Afgelopen week bezocht hij enkele lokale wateren in County Roscommon om hier enkele video’s over het witvissen op te nemen. De vissoort waarop hij zich wilde richten was de zeelt, wellicht de hardst vechtende vissoort die je met witvismateriaal kunt vangen en hij wist het vissen hierop en het vangen van zeelt zeker uitgebreid in beeld te brengen!

 

Water nummer 1

Vissend met de feeder vanaf kort na zonsopkomst, wist Andy als snel de eerste vis te haken, en de overgang van heet, zonnig weer naar koel, winderig weer leek de vis echt tot azen aan te zetten. De vissen hadden een indrukwekkend formaat, het gemiddelde gewicht lag op 4,5 pond en zeker vijf of zes vissen waren zwaarder dan het specimen gewicht van 5,4 pond.

 

Een van de grotere zeelten van Andy, hij wist meerdere vissen te landen die naar verwachting zwaarder waren dan het officiële specimen gewicht.

 

Wat een Vangst!

De vis bleef de gehele morgen azen en het werd een indrukwekkend vertoon van ervaring met sportvissen! Andy werd beloond met zijn grootste vangst ooit aan wilde Ierse zeelt – 24 zeelten met een gemiddeld gewicht van 4,5 pond, wat een totale vangst van 108 pond zwaar opleverde! Dat is nog eens vissen!!

 

Ik moest vertrekken omdat ik al sinds half vier op was, maar Andy bleef nog en wist nog eens vier mooie zeelten te landen. Waarmee zijn totale vangstgewicht boven de 120 pond uitkwam deze dag!

 

Een grote vangst aan zeelt voor Andy Burnett uit een water in county Roscommon. Andy wist in eerste instantie 24 zeelten te landen met een totaal gewicht van 108 pond.

 

Water nummer 2

De volgende morgen bevisten we een ander water en nu onder veel mooiere weersomstandigheden. Een kakofonie van vogelgeluiden begroette de opkomst van de zon, terwijl Andy zijn eerste vis wist te landen. Vissend met een waggler dobber, waren het eerst kleine ruisvoorns en hybriden die hij wist te landen, maar toen hij overschakelde naar een method feeder wist hij al snel de eerste zeelt van de dag te landen. Deze vis werd in de daarop volgende uren gevolgd door nog eens zeven vissen, met een gemiddeld gewicht van ruim drie pond of zo, plus een mooie brasem; dit was de eerste brasem die Andy ooit op dit water heeft weten te vangen.

 

Een mooie Roscommon brasem voor Andy Burnett.

 

Het was een fantastische tweedaagse sessie die duidelijk maakte wat County Roscommon en de verborgen Heartlands regio de witvisser te bieden heeft. De video zal spoedig beschikbaar komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.