Cormac Walsh van The Lure Fishing Podcast nam deze week afstand van de microfoon om het beste te maken van de grote getijdenverschillen in de aanloop naar de volle maan van deze week. Hier is het verslag van Cormac:

Zelf houd ik van deze tijd van het jaar voor het vissen op zeebaars wanneer de omstandigheden goed zijn. Ik had een aantekening in mijn dagboek gemaakt van goede actie bij deze getijden vorig jaar, de omstandigheden waren deze keer ook perfect dus het zag er goed uit. Een uur voor hoogwater leverde de beste sessies op de afgelopen dagen met de grote getijden die de vis tot dicht onder de kant brachten.

Cormac en een van zijn novembervissen.

De zeebaarzen waren in een uitstekende conditie, de beste die ik het hele jaar heb gezien, groot, goed gevoed en gevechtsklaar – en de aanwezigheid van grote scholen kleine harder onder de kust zette de zeebaarzen aan tot een echte vreetfestijn.

Er was geen ander kunstaas nodig dan de vertrouwde IMA Lures UK & Ireland Sasuke 120f en mijn Major Craft UK & Ireland Major Tidrift bleek betrouwbaar als altijd. De zeebaarzen attaqueerden het kunstaas op korte afstand en trokken de hengel soms bijna uit mijn handen.

Hopelijk blijven ze nog wat langer en kunnen we ze nog eens verleiden om het kunstaas te grijpen.

Strakke lijnen gewenst – Cormac.

Bass fishing in Ireland

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.