Jim Clohessy beleefde een ongelooflijke trip naar de diepten van de oceaan op zoek naar witte tonijn… Zo nu en dan krijg je de kans om iets anders te doen in het sportvissen.

De Ocean Ranger is een Safehaven Marine Wildcat met twee Volvo Penta motoren, een uitstekende boot.

“Ik ben net terug van een indrukwekkende paar dagen vissen boven de rand van het continentale plat. Wisselende resultaten. Het hoogtepunt was een ongelooflijke witte tonijn voor Pat Mostyn van 55,8 pond! Maar een paar pond verwijderd van het Ierse record! We voeren vanuit Kinsale aan boord van de Ocean Ranger van Mike Walsh. We stopten in Baltimore om de brandstoftanks af te vullen en gingen toen op weg om de laatste uurtjes van de dag nog te kunnen langs de rand van het continentale plat. Het is 600 tot 900 meter diep ter plaatse.

De eerste albacore werd al spoedig gehaakt.

Jim’s eerste albacore! Ik wist een grotere te vangen, maar nam hier geen foto van omdat Pat zijn monster aan het drillen was en dat hield ons aardig bezig… Super kleuren op de vis, deze verdwijnen al snel…

…op Mostyn’s enorme specimen witte tonijn. Wanneer je bedenkt dat 23,4 pond het Ierse specimengewicht is, dan is 55,8 pond een aardig stukje daarboven. Gefeliciteerd Pat!

In de avond maakt Ian alles klaar voor de nachtploeg – die het op zwaardvis zou proberen. Geen zwaardvis helaas deze keer, slechts een enkele blauwe haai.

We visten nog in de ochtend alvorens de lange weg terug aanvaard werd.

Ik was nog een nieuwkomer tussen deze diep water veteranen. Deze trip maakte duidelijk dat deze stijl van vissen heel erg een teamprestatie is. Super om mee te maken – Mike, Ian, Pat, Frank en Victor.

Zeldzame ‘craic’, epische trip.”

Jim

Zonsopkomst. Altijd ‘de tijd’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.